За уважение и благодарност за лекарите, фармацевтите и медицинските сестри,

...
За уважение и благодарност за лекарите, фармацевтите и медицинските сестри,
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Насилието над медиците няма да намали смъртните случаи

За почитание и признателност за лекарите, фармацевтите и медицинските сестри, а не закани и гнет, прикани министърът на опазването на здравето Асена Сербезова в профила си в обществена мрежа.

Не одобрявам никаква форма на експанзия по отношение на лекари, фармацевти, експерти по здравни грижи, санитари и водачи на коли за спешна помощ - въобще против хората в системата на опазването на здравето, които всеки ден подценяват себе си, с цел да оказват помощ на различен, набожен или не набожен, а най-после - просто човек, който има потребност от квалифицирана здравна помощ, учредена на здравната просвета и процедура, добавя Сербезова.

 За повторно експанзия в Коронавирус поделение в Русе Виж още

Здравният министър е показала данните за инфектираните с COVID-19 за последното денонощие, както и за признатите в болница и е добавила, че за всички тях се грижат преуморени, на абсолютния лимит на физическите си сили и на психическата си устойчивост медицински експерти.

" Те се борят освен с COVID-19, само че и със страхове, съмнение и незнание. Те лекуват и имунизирани и неимунизирани, и вярващи и невярващи в науката, лекуват и в дребни и в огромни лечебни заведения, и в държавни и частни структури, само че всички те постоянно на лимита на силите си ", написа още тя.

България е измежду страните с най-ниски равнища на имунизация против СOVID-19 в Европа, което, дружно с влошеното здраве на българина, води до извънредно високо натоварване на болничната система, до тотално безсилие на медиците и до висока смъртност измежду неимунизираната част на популацията,с сочи министър Сербезова.

По думите й 82.63 на 100 от приетите в болница за последните 24 часа не са били имунизирани. От записаните през вчерашния ден умряли, поради затруднения от инфекцията, 91.93 на 100 не са били имунизирани.

" За това не са отговорни лекарите и медицинските сестри. Нито пък имунизациите. Нито пък това или предходните ръководства, които са обезпечили задоволително количества от всички позволени за приложимост в Европейски Съюз ваксини. Още по-малко виновност може да бъде търсена на лекари, нападани, търпящи обиди и съмнение, които макар трупаните с години нерешени проблеми в системата, вършат всичко по силите си ", акцентира тя.

Сербезова посочи, че насилието над медиците няма да понижи броят на умрелите. По думите й това няма да се реализира и посредством разпространяването на погрешна и искрено подвеждаща хората информация за имунизациите и имунизацията и полезността на противоепидемичните ограничения. Ваксините против коронавирусната зараза са едни от най-проследяваните и всеобщо употребявани за предварителна защита в международен мащаб лекарствени артикули - близо 10 милиарда ваксини са сложени по света, а в България са били приложени над 4 млн. дози, уточни още тя.

 Бой до кръв в лекарски кабинет поради сложена ваксина (видео) Виж още

Към 17 януари 2022 година получените в Изпълнителната организация по медикаментите известия за нежелани лекарствени реакции след използване на ваксини против COVID-19 е 3861, което съставлява 0.09 на 100 от всички приложени ваксини, добави министър Сербезова.

По думите й едвам към 10 на 100 от тези обявени реакции дават отговор на критериите за съвестност. Проследяването на сигурността на имунизациите се базира на обзор на цялата налична и проверима информация и резултатите от нейния разбор. Всички данни, както и направената поетапна оценка за сигурността на имунизациите, се разгласяват регулярно на страницата на разрешителния орган - Европейска организация по медикаментите, е припомнила министър Сербезова.

" Всеки има право на избор на какво да има вяра и на какво не, само че това не му дава право да бъде принудител, както и да приканва за разпра. А рано или късно всички опираме до грижите на хората в опазването на здравето. Пазете ги. ", призовала министърът на опазването на здравето.

Този апел идва след двата случая на принуждение над медици в Русенско.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР