„За цялостната поддръжка на ислямското вероизповедание у нас са необходими

...
„За цялостната поддръжка на ислямското вероизповедание у нас са необходими
Коментари Харесай

10 млн. лв. годишно били нужни за поддръжка на исляма у нас

„ За цялостната поддръжка на ислямското изповедание у нас са нужни 10 милиона лв. годишно”, съобщи пред Нова тв основният секретар на Главното мюфтийство Джелал Фаик.

Изказването пристигна във връзка желанието на страната да промени финансирането на вероизповеданията у нас и да постави завършек на задграничните парични потоци в духовните ни учебни заведения. Според Патриотите, финансирането от непознати страни (в частност, от Турция) е метод да се внедри и коренен ислям в България.

„ Не сме разрешили да се прокара коренен ислям и Главното мюфтийство е една предварителна защита за това”, увери Фаик. Според него, изявленията на Патриотите „ сеят разкол и ненавист в обществото”.

На въпроса какъв брой непознати имами е назначило Главното мюфтийство у нас, той отговори: „ Съгласно контракта от 1998-а сред турския Дианет и мюсюлманското вероизповедание у нас, ние имаме от време на време имами, които идват от Турция. Те не надвишават сега 10, на фона на 400 непознати проповедници в България. Те проповядват обичайния и прочут ислям”.

Фаик обаче не можа да показа статистика какъв брой от българските имами са приключили в чужбина.

Относно обвиняванията на някогашния основен мюфтия, че сегашният е член на „ Мюсюлмански братя”: „ Това са смешни изказвания на този клоун”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР