За цялостна и координирана държавна политика за малките общини настоя

...
За цялостна и координирана държавна политика за малките общини настоя
Коментари Харесай

За гарантирано и директно европейско финансиране за малките общини настоя Йотова

За цялостна и координирана държавна политика за дребните общини настоя вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе посетител на обичайния Зимен празник "Белица – Семково 2020 ", оповестиха от прессекретариата на президента.

Вие сте огромен другар на Белица и на дребните общини. Благодарим Ви за поддръжката, обърна се към вицепрезидента кметът Радослав Ревански.

Илияна Йотова прикани българското държавно управление за връщане на директното европейско финансиране за дребните общини. Нека в идващия финансов интервал на Европейския съюз средствата да бъдат ориентирани непосредствено към дребните общини, а не те да чакат благословията на огромните, съобщи вицепрезидентът. Според Илияна Йотова по този метод дребните общини ще бъдат по-активни, ще имат опция да осъществят по-гъвкаво своите планове. Вицепрезидентът настоя и за по-голяма автономия на локалната власт в България.

Илияна Йотова: Не е време институциите да се самоизяждат

Често приказваме за демография, изключително по време на избори. Как решаваме този проблем, откакто административни спънки и липса на добра съгласуваност сред институциите постоянно блокират напъните на кметовете на дребни общини да ги развиват, запита риторично Илияна Йотова.

Крайно време е да стартираме огромния диалог за бъдещето на България, с по-мащабно мислене за всички райони, а не да концентрираме развиването в 4-5 огромни града. Само по този начин ще задържим младежите в България, посочи вицепрезидентът.

Малкия Фрик счупи носовете на двама гарда с моторна каска

По-рано кметът Ревански и вицепрезидентът Йотова направиха алегорична първа копка за реконструкцията на пътя Белица – Семково, чакана дълги години. Тази инфраструктура е извънредно значима, с цел да може да се развие и курортът Семково. Надявам се в скоро време да откри решение и въпросът за собствеността на Семково, с цел да може община Белица да го трансформира в добре развъртян зимен курорт, съобщи Илияна Йотова.

Зимният празник "Белица – Семково " се организира за пета поредна година след дълго спиране. Богатата му културна и спортна стратегия притегля хора от цяла Югозападна България, както и от Северна Македония.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР