За три дни лечение в болницата на американския президент Доналд

...
За три дни лечение в болницата на американския президент Доналд
Коментари Харесай

$100 000 са похарчени за лечението на Тръмп за 3 дни

За три дни лекуване в болничното заведение на американския президент Доналд Тръмп са били изхарчени повече от $100 000, разкри „ Ню Йорк Таймс”. Държавният глава на Съединени американски щати беше настанен в лечебно заведение, откакто даде позитивна проба за новия ковид. До затруднения в здравословното му положение не се стигна и Тръмп напусна болничното заведение с хеликоптер.

Американското издание разкри, че Тръмп е бил лекуван с О2, стероиди и пробно лекуване с антитела. За някой, който не е президент, това би коствало повече от 100 000 $ в американската здравна система. Голяма част от посочената сума е отишла за проби, както и превозване с хеликоптер. Тръмп похвали високото качество на грижите, получени в медицинския център „ Уолтър Рийд”. „ Не позволявайте на вируса да ръководи живота ви, не се опасявайте от него”, написа Тръмп след изписването си от болничното заведение. Тръмп даде обещание на всеки жител на Съединени американски щати с ковид същото лекуване, което той самият получи

Остава открит въпросът обаче дали елементарният американски жител може да си разреши сходно лекуване и разноски. Съединени американски щати са страната с най-вече инфектирани в света с COVID-19: броят им е над 7 500 000. Тръмп не би трябвало да се тормози за разноските по лекуването си, тъй като те се поемат от федералното държавно управление. Мнозина американци обаче, в това число здравноосигурени, не могат да си разрешат такова лекуване. В Съединени американски щати и самите проби за съществуване на ковид са доста скъпи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР