За трети път в рамките на две седмици опозицията организира

...
За трети път в рамките на две седмици опозицията организира
Коментари Харесай

Протест на опозицията в Белград

За трети път в границите на две седмици опозицията провежда всеобщ митинг в Белград под лозунга " Сърбия против насилието ", заяви телевизия RTS.

Протестиращите още веднъж се събраха пред Скупщината (парламента) на Сърбия, след което минаха по основните улици на Белград и блокираха моста Газела над река Сава, който е част от значим интернационален транспортен маршрут.

Протестиращите настояват, че сходни дейности са единственият метод , до който могат да прибягнат, защото съгласно тях управляващите не се вслушват в настояванията им.

Те упорстват за промяна на цялото управление на Регулаторния орган за електронни медии, за събаряне от ефир на националните телевизионни канали на всички излъчвания, които предизвикват неморалността и насилието, както и за възбрана на печатните медии, които предизвикват насилието, експанзията и нарушават журналистическия кодекс.

Те упорстват също по този начин за оставката на сръбския министър на вътрешните работи Братислав Гашич, на ръководителя на сръбската Агенция за сигурност и разузнаване Александър Вулин и за приемането на оставката на сръбския министър на образованието Бранко Ружич.

Акцията " Сърбия против насилието " е проведена от Демократическата партия, Народната партия, партия " Заедно ", Партията на свободата и истината и Движението на свободните жители.
 Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия
Черна гора и Босна почитат жертвите от нападенията в Сърбия

Ден на печал след офанзивите по учебни заведения

Тези дейности са провокирани от неотдавнашни произшествия: На 3 май 13-годишно момче откри огън в учебно заведение, убивайки осем възпитаници и охранители и ранявайки още шестима - възпитаници и учителка. На идващия ден 21-годишен умъртви осем и рани 14 души, най-вече деца, в община Младеновац, която е част от градския регион на Белград.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР