За трети път в кариерата си световният номер 13 Кайрън

...
За трети път в кариерата си световният номер 13 Кайрън
Коментари Харесай

Страхотен шанс за най-тлъстия чек в кариерата на Уилсън

За трети път в кариерата си международният номер 13 Кайрън Уилсън се класира на край на ранкинг шампионат по снукър, откакто пребори Марк Алън с трагичното 6:5 в петото събитие от графика за сезон 2017/18 – World Open. Именно този шампионат зае мястото на единствения извоюван от Уилсън в миналото – Шанхай Мастърс през 2015-а, като за актуалната календарна година това бе второ присъединяване на британеца в предпоследна фаза, тъй като той бе в топ 4 и на Откритото състезание на Китай директно преди Световното в „ Крусибъл “.



В Юшан Уилсън направи впечатляващ рейд до финала, изключително побеждавайки с 5:1 Марк Уилямс на четвъртфиналите, откакто Уелския змей поведе с 1:0 с брейк от 121 и не записа нито една точка повече в срещата. Срещу Алън пък Уилсън не показва безукорен брейк-билдинг, само че съумя да се оправи с напрежението и да се пребори против противник, който е прочут точно със здравите си нерви в основните моменти. Именно по този начин се стигна до съдбоносен 11-и фрейм, откакто Уилсън направи непредвиден пропуск по лесна алена и остави масата на северноирландеца, който пък разчисти със серия от 93 за 5:5. Алън имаше опция да открадне и последната партия, когато осъществя значима алена в десния междинен джоб при резултат 0-52, само че след това загуби борбата по цветовете и Уилсън узакони един от най-важните триумфи в кариерата си.



World Open сигурно няма да е обичаният шампионат на снукър звездите или най-малко не толкоз обичан колкото предшественика му Шанхай Мастърс, само че дружно с Шампионата на Китай и Международния шампионат е събитието отвън Англия с максимален награден фонд от 700 000 паунда. С класирането си на финала Уилсън заслужи втория най-тлъст чек в кариерата си от 75 хиляди лири, като само при триумфа си в Шанхай преди две години е печелил повече вкупом – 85 000, а в случай че победи Дин Дзюнхуей или Люка Бресел във финала на следващия ден, ще прибере цели 150 000.

Match gallery from the semi finals of the Yushan #WorldOpen pic.twitter.com/pyxYOdS3Ki
— World Snooker (@WorldSnooker1) September 23, 2017
В рамките на сегашния сезон Уилсън завоюва златния орден в Световните игри във Вроцлав с триумф над единствения различен представител на топ 16 Марк Алън, само че макар че няма публично разгласен награден фонд, надали размерът му може да се съпоставя с гореспоменатите чекове. С насъбраните пари от World Open Уилсън получава невероятния късмет да се намести в топ 10 на международната класация. Освен на Шанхай Мастърс 2015, той до момента е бил на край и в Indian Open 2016, където губи с 2:5 от Антъни Макгил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР