Джон Хигинс за пореден път показа, че когато стане въпрос

...
Джон Хигинс за пореден път показа, че когато стане въпрос
Коментари Харесай

Хигинс крачи уверено към пета титла след успех над Робъртсън, вижте и останалите полуфиналисти

 Тръмп обърна Дзюнхуей, вижте програмата за 1/4-финалите в Крусибъл  Кайрън Уилсън и Али Картър стигнаха до четвъртфиналите в Крусибъл
Джон Хигинс за следващ път сподели, че когато стане въпрос за " Крусибъл " малко играчи могат да го спрат. " Вълшебникът от Уишоу " продължава с магическата си игра в Шефилд и се приближи до петата си международна купа. Негова жертва на 1/4-финалите стана любимецът за трофея Нийл Робъртсън. Шотландецът укроти " Гръмотевицата от Мелбърн " и завоюва битката с 13:10 фрейма.

Хигинс изоставаше в резултата с 5:7, само че четири следващи извоювани партии му донесоха задатък при 9:7. Великият шотландец продължи да показва непоколебимостта и волята си, продължавайки да печели без огромни точкови серии. При 12:10 в своя изгода Хигинс направи сенчъри брейк от 101 точки за завършек на дуела, закръгляйки стотиците на шампионата на 80. 

На полуфиналите 4-кратният международен първенец ще се изправи против Дейвид Гилбърт, който от своя страна отстрани Кайрън Уилсън след 13:8. Гилбърт се любува на най-хубавия сезон в кариерата си с две участия на финали - на World Open, където преклони глава пред Марк Уилямс, и в Германския Мастърс, където бе спрян точно от Кайрън Уилсън. В " Крусибъл " той взе скалпа и на двамата, които го оставиха без към момента ранкинг купа на сметката си, само че пък с достигането на полуфиналите той си подсигурява най-големия чек в професионалната си кариера - 100 000 паунда.

Хигинс пък внезапно се оказа любимец за купата след отпадането на последните двама международни първенци Марк Селби и Марк Уилямс. Точно те победиха " Вълшебника от Уишоу " на финалите през 2017 и 2018 година.

Другият полуфинал ще опълчи Джъд Тръмп и Гари Уилсън. " Асото в колодата " мина като трен през Стивън Магуайър, прегазвайки го с 13:6 и е считан от специалистите за играча с най-голяма възможност да победи в " Крусибъл ". Гари Уилсън пък се трансформира в петия най-ниско подложен полуфиналист в Шефилд със заеманата от него 32-ра позиция в ранглистата. Преди тазгодишното си присъединяване, Уилсън не бе печелил мач на Световното състезание, а в този момент към този момент има шест, в случай че броим тези от квалификациите. Англичанинът се оправи с Лука Бресел в първия кръг, а след това изхвърли от конкуренцията трикратния международен първенец Марк Селби. В четвъртфиналната фаза пък бе надвит двукратният финалист Али Картър.

Полуфиналите се играят във формат 17 от 33 и ще се проведат от 02.05 до 04.05.  Гилбърт и Хигинс стартират в 15:00 българско време, а Уилсън и Тръмп в 21:00
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР