Новият световен шампион по снукър се казва Джъд Тръмп. Асото

...
Новият световен шампион по снукър се казва Джъд Тръмп. Асото
Коментари Харесай

Джъд Тръмп е новият крал в `Крусибъл`

 Джъд Тръмп се приближи до купата в Крусибъл  Хигинс крачи решително към пета купа след триумф над Робъртсън, вижте и останалите полуфиналисти
Новият международен първенец по снукър се споделя Джъд Тръмп. Асото в колодата завоюва по безапелационен метод против Джон Хигинс във финала с резултат 18-9 фрейма и стана 25-ят международен първенец.. Това е първа купа за англичанина, с което той взе реванш за изгубения край през 2011 година точно от " Вълшебника от Уишоу " с 15-18. С успеха си Тръмп стана първия състезател, спечелил над 1 милион паунда в границите на един сезон.

В хода на дуела Хигинс поведе с 5-4 партии, само че по-късно Джъд Тръмп завоюва 8 фрейма подред, с което като че ли обезмисли доиграването на финалната среща. След третата сесия двамата играчи се отдръпнаха при резултат 16-9 в интерес на англичанина. От последната сесия се изиграха едвам два фрейма, които отидоха на сметката на Тръмп, което означаваше и първа международна купа за него.

Тръмп сподели невероятна игра и изцяло справедливо сграбчи короната в " Крусибъл " и се трансформира в 11-я състезател печелил " тройната корона " - Откритото състезание на Англия, Мастърс шампионата и международното състезание. Хигинс пък за трети следващ път загуби финала, откакто в предходните две издания загуби поредно от Марк Селби и Марк Уилямс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР