За трети път Министерството на финансите предлага на депутатите да

...
За трети път Министерството на финансите предлага на депутатите да
Коментари Харесай

Отново предлагат да се ограничат кешовите плащания

За трети път Министерството на финансите предлага на депутатите да лимитират кешовите заплащания до 5 000 лева Това стана ясно от чуването на министъра на финансите пред Комисията за битка със сивата стопанска система. Според Владислав Горанов, големият кешов оборот основава предпоставки за развиване на сивия бранш.

По данни на финансовия министър Владислав Горанов общо приходите на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " за 9-те месеца на тази година нарастват с близо 1, 612 милиарда лева Събраното от Данък добавена стойност досега е с 513 млн. лева повече, в сравнение с година по-рано. С близо 165 млн. лева повече са приходите от налог общ приход, а осигурителните вноски са с 14% повече.
Владислав Горанов, министър на финансите:,,Далеч не може да твърдим, че казусът със сивата стопанска система и контрабандата е преодолян като тук има справедливи и субективни аргументи. Положителната вест е, че година след година, най-малко на база на това, което постъпва в бюджета наклонността е позитивна. "
Пред парламентарната комисия министърът на финансите още веднъж поддържа концепцията кешовите заплащания да се понижат от 10 000 на 5 000 лева Горанов показа и резултати от инспекция на ведомството през лятото, която демонстрира проблем с кеша,държан по касите.
Владислав Горанов, министър на финансите:,,Не може да се ограничи до безспир придвижването в брой, само че аз бих ви задал въпроса къде са 13,5 милиарда лева в касите на компаниите в края на за 2016 година Те са в заплащания на заплати под масата, от което се губят осигурителни вноски и налог върху приходите на физическите лица, те са в пазаруване на артикули без документ, откъдето се краде Данък добавена стойност. За страдание, сътрудници с тези пари се купува и въздействие. "
По време на съвещанието не стана ясно дали ГЕРБ ще получат поддръжка за ограничение на кешовите разплащания до 5 000 лева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР