За трета поредна година трите компании, които създават най-много пластмасов

...
За трета поредна година трите компании, които създават най-много пластмасов
Коментари Харесай

Ето кои са големите замърсители с пластмаса

За трета поредна година трите компании, които основават най-вече пластмасов отпадък на планетата, са едни и същи. Това разкри самостоятелната екологична самодейност Break Free From Plastic след годишното си изследване.
 Снимка 428626

Това са The Coca-Cola Company, PepsiCo и Nestlé. Опаковки от техни артикули събраха 15 хиляди доброволци в 55 страни. Coca-Cola са надалеч напред пред " съперниците " си, като боклуците от техни артикули са двойно повече от тези на PepsiCo и Nestlé.

В топ 5 на непрестижната ранглиста са Unilever и Mondelēz International, които са на тези позиции за втора година. Сред останалите марки, за които екологията очевидно е част единствено от рекламните послания, са Dove, Magnum, Cadbury и Oreo.

" Най-замърсяващите корпорации в света настояват, че желаят да лимитират замърсяването с пластмаса, само че в това време не престават да създават пластмасови опаковки за еднократна приложимост, " споделя Ема Пристланд от Break Free From Plastic.
 Снимка 503167

В отчетът на Break Free From Plastic се споделя още, че два 9 % от пластмасата в света се рециклира, а фирмите не престават да приказват, че тъкмо преработването ще понижи замърсяването. " Единственият метод да се реши рецесията с пластмасовия отпадък е да не се създава толкоз пластмаса, " се споделя в документа, представен от Dezeen.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР