За трета поредна година подкрепяме форума на побратимените български и

...
За трета поредна година подкрепяме форума на побратимените български и
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Работим активно с регионите на Русия

За трета поредна година поддържаме форума на побратимените български и съветски градове, който се провежда във Варна, тъй като това е доста добра опция да се обсъдят хрумвания, планове и начинания за съдействие в региона на туризма, само че и в други сфери. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на срещата. Домакин на събитието бе кметът на община Варна Иван Портних.

Русия е един от най-важните пазари за входящ туризъм на България и е от огромно значение локалните управляващи и бизнесът да разискват дружно какви артикули да предизвикват, с цел да привлекат интереса на туристите, акцентира министър Ангелкова. Тя поздрави домакините и представителите на Генералното консулство на Русия във Варна за напъните да поддържат този разговор деен и всяка година да слагат акцент върху районите.

Винаги наблягам изключителната значимост на инициативността на бизнеса и страната да трансфорат туризма в основен бранш за стопанската система. Той обезпечава съществени доходи и претовареност. За мен е извънредно значимо да работим в синхрон. Знаете, че секторът е водоравен и зависи от съдействието и приноса, които всеки дава на разнообразни равнища. Ще обсъдим културно-историческите направления и партньорството ни в региона на детските лагери, за които имаме доста положителни бази, както и балнео- и СПА туризма. Смятам, че това е една извънредно добра основа за дълготраен интерес към страната, уточни министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР