За тази година в елитни ученически международни състезания за наука

...
За тази година в елитни ученически международни състезания за наука
Коментари Харесай

Българските ученици с 95 медала от олимпиади за годината

За тази година в елитни училищен интернационалните надпревари за просвета България има 95 медала - 17 златни, 31 сребърни, 47 бронзови, както и две почетни грамоти. Олимпиадите са били в разнообразни области - математика, информатика, химия, физика, астрономия, биология, астрономия и астрофизика и др, и са се провеждали в целия свят. 26 или близо 30 % от медалите са на ученици от СМГ. това стана ясно на Седмата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки, на която хазаин беше президентът Румен Радев.

Медали от интернационалните надпревари са получили младежи както от София, по този начин и от Бургас, Пловдив, Русе, Варна, Ямбол, Габрово, Благоевград, Плевен, Гоце Делчев.

През 2017 година страната ни бе хазаин на Младежката балканиада по математика във Варна, и основател и хазаин на първата Европейска младежка олимпиада по информатика.

Димитър Каразапрянов, който към този момент е студент в Медицинския университет и е притежател на златен орден от Международната олимпиада по биология, изрази вяра спортният дух да бъде поддържан и разширяван, тъй като той кара младежите да се развиват.

Според Кирил Бангачев, възпитаник от 12 клас от СМГ, който е златен медалист на Балканиадата по математика надпреварите са не просто решение на задания. Те са същинско обществено и културно събитие и за нас са наслаждение, разяснява той.

От основаването на първите български олимпийски тимове по естествени науки до момента нашите възпитаници са съумели да донесат на страната ни общо 820 медала - 149 златни, 275 сребърни и 396 бронзови. Това са достижения от най-престижните интернационалните надпревари и олимпиади по астрономия, биология, информатика, математика, математическа филология, физика и химия.

Бъдещето на България е в науката и нововъведенията, съобщи президентът Румен Радев на годишната среща на олимпийските тимове по естествени науки.

Радев означи, че българското държавно управление има потребност от интелигентни, образовани, мислещи надарени хора, които знаят по какъв начин да се борят и да дърпат България напред.

Президентът изрази възторженостите си и към преподавателите, които от първото ни присъединяване в интернационалните олимпиади готвят с безрезервност и обич генерации надарени български деца и до момента имаме общо 820 медала от такива надпревари.

В момента сме в топ три на надпреварите по математическа филология, в петицата сме по информатика, а по математика сме непроменяемо в челната десятка, напомни президентът и уточни, че това са невероятни достижения.

Давам си сметка какво ви коства това - ограничения, твърдоглав труд, безрезервност, само че вие към този момент виждате, че това е пътят към триумфа, с всяка победа утвърждавате от ден на ден себе си, само че налагате и бъдещия модел за развиване на нашето общество, обърна се към гостите Румен Радев. Трудът ви ще се върне като нови научни достижения, определящи нашето бъдеще, а за какво не и бъдещето на света, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР