За своя 60-и юбилеен пълнометражен анимационен филм, Дисни ни отвеждат

...
За своя 60-и юбилеен пълнометражен анимационен филм, Дисни ни отвеждат
Коментари Харесай

Веси Бонева, Прея, Надежда Панайотова и Филип Аврамов отварят вратите към вълшебния свят на „Енканто“

За своя 60-и юбилеен пълнометражен анимационен филм, Дисни ни водят до едно извънредно цветно и изпълнено с доста въодушевление и музика приказно място, наречено Енканто. Там ще се срещнем с магическото семейство Мадригал, чиито членове са надарени със специфични способности – всички, с изключение на 15-годишната Мирабел, която ще открие, че да си елементарен е най-необикновеното нещо. От 26 ноември, единствено в кината, Веси Бонева, Прея, Надежда Панайотова и Филип Аврамов дават гласовете си на част от шеметните и колоритни герои в българската версия на анимацията. Ветеран в озвучаването на емблематични героини от света на Дисни – феновете я познават като Ана и Бел от международните шлагери Замръзналото кралство и игралния Красавицата и Звяра – пленителната певица Веси Бонева дава гласа си на младата Мирабел. Макар и лишена от специфична заложба, Мирабел не стопира да се бори за това, в което има вяра, и копнее за освен това в живота. И когато магията, обхванала Енканто, е застрашена да изчезне, най- елементарният член на най-необикновената фамилия Мадригал се оказва последната вяра за избавление.

За своето осъществяване на написаната от Лин Мануел Миранда ария „ All Of You “, Веси Бонева получи специфични поздравления от екипа на Дисни, който разгласи, че българският вид е „ ефектен “ и е най-хубавият от всички 33 интернационалните версии. Чаровната певица и актриса Прея озвучава ролята на Луиза. Трудолюбива и атлетична, Луиза е талантлива със свръхсила и е индивидът, който постоянно е на линия за тежките задания – непоклатимата „ канара “, на която се опира цялото семейство, тъй като всички считат, че тя непроменяемо държи всичко под надзор. Но дали? Освен неотстъпчивост, Луиза има и доста мекост, като комбинацията от двете е олицетворена и от самата Прея, която преди месец пусна на пазара втория си авторски албум – „ Energy ”, който слива R&B от 2000 и актуален тон, само че все пак остава правилен на присъщия жанр на певицата. Един от обичаните артисти на България – Филип Аврамов, който има сериозен опит и в озвучаването, вдъхва живот на ексцентричния чичо Бруно. Откакто Мирабел се помни, Бруно е отчужден от семейство Мадригал и живее в самотност. Надарен със способността да вижда бъдещето, правилните му, само че апокалиптични предсказания се оказват проблематични за фамилията и Бруно изчезва, ставайки „ чичото, за който никой не приказва “, с изключение на, в случай че някой не спомене името му. В ария. Филип Аврамов съумява да улови същността на комплексния воин – този, който се усеща като новобранец, само че виждащ добре света, към който постоянно е желал да принадлежи. В Енканто се включва още един извънредно обичан роден глас и това е Надежда Панайотова, която дребни и огромни познават като емблематичната Елза от Замръзналото кралство и Рапунцел от Рапунцел и разбойникът, както и от функциите ѝ в Как да си дресираш змей 2, Мери Попинз се завръща и Тролчета: Турнето. Панайотова озвучава Пепа – обичащата да се забавлява вуйна на Мирабел, която има дарбата да управлява времето със своите страсти.

Това значи, че прогнозата постоянно е непредвидима, защото настроението на Пепа постоянно се мени. Тя е свръхчувствителна, въодушевена и вълнуваща, все качества, които Надежда Панайотова въплъщава. Изпълнен с доста въодушевление, музика и цветове, Енканто ще ни срещне с друга и пленяваща просвета и с герои, колкото разнообразни, толкоз и познати. Защото без значение къде се намираме по света, всички фамилии си наподобяват. И имаме вяра или не, магията е на всички места към нас, единствено би трябвало да я потърсим. Режисьори на Енканто са Байрън Хауърд (Зоотрополис, Рапунцел и разбойникът) и Джаред Буш (Зоотрополис), който е и сценарист дружно със сърежисьорката на кино лентата Чарис Кастро Смит (The Death of Eva Sofia Valdez). Продуценти са Кларк Спенсър и Ивет Мерино. Оригиналната музика е дело на Лин-Мануел Миранда – създател на бродуейски шлагер Хамилтън, както и на песните от обичаната анимация на Дисни Смелата Ваяна. Освен Веси Бонева, Прея, Надежда Панайотова и Филип Аврамов, в озвучаването на кино лентата се включват още Анелия Шишкова, Георги Стоянов, Максим Шишков, Кръстина Кокорска, Димитрина Германова, Никола Попов, Ивайла Бояджиева, Момчил Степанов и други

Влизаме във вълшебния свят на Енканто с обичаните си български актьори от 26 ноември единствено в кината на 2D и 3D.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР