за световния ред е Русия, поради нашествието й в Украйна.

...
за световния ред е Русия, поради нашествието й в Украйна.
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Русия е най-пряката заплаха за световния ред

за международния ред е Русия, заради нашествието й в Украйна. Това съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от международните медии.

Русия " е през днешния ден най-пряката опасност за международния ред, с варварската си война против Украйна и притеснителния си пакт с Китай ", в Токио, след среща с японския министър председател Фумио Кишида и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
 Регистрацията на украинците: бърза, смела, неефективна 12 май 2022 | „ Ние сме номер едно в Европа по регистрация на украински бежанци “. За това се похвали министърът на нововъведенията...
" Нашествието на Русия не е единствено въпрос на Европа, само че раздрусва ядрото на интернационалния ред, в това число Азия. Това не би трябвало да се толерира ", сподели Кишида, чието държавно управление се причисли към строгите наказания против Москва, в това число за енергетиката.

" Руското навлизане в Украйна е очевидно нарушаване на интернационалното право. Убийството на огромен брой почтени цивилни съставлява тежко нарушаване на интернационалното филантропично право и е военно закононарушение ", безапелационен бе.

Фон дер Лайен поздрави Япония за ясната позиция, която страната заема против съветската експанзия в Украйна.

I welcome the strong stance Japan has taken on Russia’s aggression against Ukraine.

Like the EU, Japan understands what is at stake here.

Not just Ukraine’s future.
Not just Europe’s future.

But the future of a rules-based world order.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

Все " по-мускулестата " позиция на Пекин в Азия също беше на дневен ред по време на срещата, като Европейски Съюз се стреми да поеме по-висока роля в опълчването на Китай, написа Euroactiv.

" Нашето съдействие в Украйна е от решаващо значение за Европа, само че също по този начин е значимо в Индо-Тихоокеанския район и желаеме да задълбочим нашите съвещания по отношение на по-настоятелното държание на Китай ", сподели на собствен ред Шарл Мишел.

На срещата на високо ниво сред Европейски Съюз и Япония беше призната и взаимна декларация за основаване на цифрово партньорство, добави председателката на Европейска комисия на взаимната конференция с Шарл Мишел и Фумио Кишида. Това е първото сходно партньорство сред Европейски Съюз и друга страна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до връзките на Япония с Русия, те съществено се утежниха, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Токио бързо наложи наказания против съветския президент Владимир Путин и други политически и бизнес водачи поради нашествието.

Руското външно министерство пък на 4 май разгласи наказания против 63 японски чиновници, публицисти и професори за присъединяване в " неприемлива изразителност " против Москва.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР