За Старата медицина, превърнала се в безнравствена, идолопоклонническа религия и

...
За Старата медицина, превърнала се в безнравствена, идолопоклонническа религия и
Коментари Харесай

♥ Храмът на Новата Медицина - това е домът, защото домът е крепост, защитаваща човека от нездрави явления

За Старата медицина, трансформирала се в безнравствена, идолопоклонническа вяра и Новата медицина, която изисква от нас да имаме вяра в живота, а не в технологии, процедури, лекари и лекарства, назаем от доктор Робърт Менделсон и „ Признанията на един лекар-еретик “.

(Family Group, 1666-1668, by Rembrandt)

Новата Медицина

Да поемеш самичък отговорността за здравето - своето и на своето семейство - значи да извършиш акт на политическа воля, защото Съвременната Медицина употребява политическата власт, с цел да нападна правата на индивида и на фамилията. Самият акт на нашата лоялност към семейството като единица на здравето и към обществото като обединяване на фамилиите е политически. Политически е към този момент, тъй като противостои на визията за това, че единица на здравето и единица на обществото е отделният човек.

Нашата Нова Медицина се пресича с всички политически и идеологически линии и визира най-важното в отношението на всеки човек към живота: „ Колко дълго и какъв брой добре ще пребивавам? “ Новата Медицина употребява също някои уловки от религията.

Старата Медицина се е трансформирала в черква, тъй като неизбежно е имала работа със същите тези въпроси за живота и гибелта и за смисъла на живота, каквито имат и всички религии. Но тя прави това неприятно, най-много тъй като е построила своята теология въз основата на нежизнеутвърждаващи неща. Тя стана безнравствена, идолопоклонническа вяра. Тя подкопа доверието към другите религии, които - по-добре или по-зле - помагаха на хората по въпросите за живота и гибелта. Новата Медицина няма да повтори тази неточност. В тази книга аз с всички сили се старах да подкопая доверието към Църквата на Съвременната Медицина. Но аз не мога да върша това, без да предлагам други възможности на Съвременната Медицина. Аз желая да изгоня от системата негодниците и да я запълня с нови хора, които ще извършват нови задания.

Вярата е първото нещо, което е нужно на всяка вяра и на вас ще ви се наложи да вярвате, с цел да практикувате Новата Медицина. Но няма да ви се наложи да вярвате в технологии, лекари, лекарства или експерти.

Вие би трябвало да вярвате в живота. Искрено, в случай че желаете с религиозно усърдие, уважавайки живота и обичайки го. Новата Медицина неотложно ще разобличи Съвременната Медицина. На Новата Медицина няма да й се наложи да се намесва в връзките сред индивида и обичайна вяра, която той изповядва, тъй като всички религии, които са оживели до наше време, поддържат живота.

Новата Медицина няма безсмислени ритуали. Вие изпълнявате „ наставления “ и правите обреди, правейки полезни процедури. Естествено, тази вяра също има свещеници. Но Новият Лекар не е главен медиатор сред вярващия и предмета на вярата. Влиянието на лекаря е строго лимитирано от индивида, който самичък дава отговор за своето здраве. Присъствието на служителя е обусловено единствено от събитието, че системата от полезности към момента се нуждае от медиатор, от подобен, който ще поддържа индивида в неговите търсения, от избавител, който ще помогне в сложна минута.

Никога не забравяйте, че задачата на Новия Лекар е да излезе от играта, по тази причина вашата взаимозависимост от експертите би трябвало да понижава с всеки минал ден. Трябва да се научите да се оправяте без лекари, тъй като лекарите не са оракули на вярата. Оракули на вярата, същински свещеници на религията на живота - това сте вие, вашето семейство, вашето обкръжение. От този съд изтичат факторите, определящи здравето - живот, обич и геройство.

Вашето основно обвързване е да се грижите за своето тяло и дух. Храненето е доста значимо, само че смисълът не е просто в това да се заситите с самун, вода, белтъци, целулоза и витамини. Трябва да се стараете да ядете чисти артикули и да пиете чиста вода. Трябва да установите всичко, което можете по отношение на храната, която ще е най-хубава за вас, защото вие сте това, което ядете. Има и други потребности, които би трябвало да удовлетворявате. Всъщност, всичко, което се среща в живота е също своего рода тип храна, физическа и духовна. И човек самичък е виновен за това ще бъде ли това здравословна храна или сухоежбина на бърза ръка, което и дефинира неговите триумфи по пътя към здравето. Ако вие прекарвате доста време пред тв приемника, изгубвате се в фиктивен свят, който е тъпо сходство на действителния живот, пропилявате на вятъра живота си - живота, през който би трябвало да храните себе си и тези, които са към вас. Избирайте своята храна. Постарайте се да опитате, да видите, да чуете, да подушите, да докоснете всичко, което ще направи вашия живот по-пълен.

Нашата Нова Медицина благославя делата също по този начин, както и храната. Елементарно е - има неща, които хората би трябвало и които не би трябвало да вършат поради самите себе си, поради своята биологична същина, поради своя живот. Освещаването на храната въздейства на това, което попада в организма. Благославянето на постъпките ръководи това, което човек прави със своето тяло и разум, със своите мускули и душа. Всички религии имат визия за призванието свише, само че призванието от Бога нормално се бронира за тези, които възнамеряват да станат чиновници на тази вяра. Нашата Нова Медицина споделя, че всеки би трябвало да си избира специалността по този начин, като че ли е предназначен от Бога, тъй като това в действителност е по този начин, всеки има предопределение - всеки човек е предназначен да живее дълъг и благополучен живот.

Нашата Нова Медицина, също по този начин, приканва хората да се събират дружно във значими моменти от живота - при раждане на деца, на сватби, годишнини, при боледуване на близки, на погребения. Тъй като промишленото развиване постоянно е ориентирано към продуктивния труд, а не към персоналното здраве, то вие може да се окажете пред алтернатива, в случай че се опитате да посвещавате на тази работа толкоз време, колкото се поставя. И още, може да се окажете безработни или да ви се наложи да работите за себе си.

Новата Медицина изисква по-балансиран метод към кариерата. Градете живота си към своите персонални цели и креативна активност, отчитайки човешките благоприятни условия. Животът е по-голям от гневното гонене на триумфа. Организирайте своето време и правете кариера по този начин, че това да не ви пречи да участвате във значими и прелестни житейски събития.

Храмът на Новата Медицина - това е домът, тъй като домът - това е цитадела, защитаваща индивида от нездрави феномени като индустриализацията и Църквата на Съвременната Медицина. Ако, да вземем за пример, на човек му се наложи да напусне работа, тъй като тя е почнала да заплашва неговото здраве, то у дома той ще откри семейство, което ще го поддържа, до момента в който не бъде открит нов източник на приходи. Това може да прозвучи необичайно за тези, които са  „ подкупени " от визиите на индустриалното общество за това, че фамилията е бреме, а не ценност. Интересите на индустриалното общество се удовлетворяват по-добре, когато фамилиите са дребни, лимитирани до две деца и двама или един възрастни, а не тогава, когато фамилията се преглежда в неговото същинско значение - като единение от родственици от всички възрасти, живеещи в близко съседство и преживяващи заедно всички витално значими събития. Когато фамилията се сплотява за отбрана, също както и за взаимна наслада, никаква организация няма да може да унищожи живота на нейните членове.

Уважението на Новата Медицина към фамилията стартира там, където стартира фамилията. Нашата първа заповед звучи по този начин: „ Не поглеждай към кантара по време на бременност “. Вместо това би трябвало да обръщате внимание на качеството на продуктите, да ядете най-чистите и хранителни артикули, които можете да купите. И да престанете да пиете всички лекарства, даже „ при положение на остра нужда “, тъй като на практика съвсем всички лекари имат вяра, че медикаментите са нужни винаги. Същото се отнася и за рентгена.

Новата Медицина е отдадена на живота. А защото раждането е основно събитие в живота, а домът е храм на Новата Медицина, раждането на детето в идеалния случай би трябвало да стане у дома, надалеч от всички рискове на болничното заведение и покрай любовта и поддръжката на фамилията. Не би трябвало да се отделят по-голямата част от роднините от това събитие. Ето по какъв начин би трябвало да се извърши тайнството на раждането - като съвместна радост, като фамилен празник, с песни и смях. За този, който до момента е чел тази книга, и без думи е ясно, че младата майка предимно кърми детето, да кажем, до половин годинка, а след това стартира да прибавя твърда храна, приготвена у дома от артикули, които яде цялото семейство, а не във фабриката за произвеждане на детски храни.

Обикновено лекарите предлагат на родителите да бъдат поредни във възпитанието. Аз съм сигурен, че единственото, в което родителите би трябвало да са поредни, това е да обичат детето и да се обичат един различен. Във всички други случаи от поредност няма никакъв необикновен смисъл. На родителите им стигат компликациите и без да се постанова да наблюдават всичко, което са създали или споделили на своите деца. Семейството е жив организъм и от него не трябва да се изисква координация на мислите и дейностите като при машина.

Един път аз заявих по радиото, че когато става въпрос за възпитанието на детето, една баба е по-добре от двама педиатри. Скоро по-късно ми се обади моят завеждащ поделение и разгласи, че има желание да ме размени с две баби. Във всеки аспект от възпитанието на детето би трябвало да се отнасяте към експертите с последна недоверчивост. Трябва да се ориентирате към способи, които са потвърдили своето деяние в това съответно семейство, в тази просвета, обществена група и вяра. Мненията на експертите са безполезни, до момента в който тяхното деяние не се удостовери от по-сериозни доказателства. За страдание, в наше време е доста мъчно да се стигне до източниците през разрушените фамилии и би трябвало да се обърнем към бабите, а може би и към прабабите, с цел да узнаем за традициите във възпитанието. Когато тествани от времето културни обичаи са изгубени, за какво да не прибегнем до помощта на другари и съседи, които поддържат здрави обичайните полезности и помнят своите източници?

От самото раждане всички обилни събития в живота на фамилията се отбелязват съвместно. Ние отхвърляме термините „ ядро на фамилията “ и „ уголемен състав на фамилията “. Отричаме ги, тъй като самото разбиране „ семейство “ допуска колкото може по-пълно събиране на кръвните родственици. Всички генерации вземат участие в фамилния живот и ничия взаимозависимост не се дефинира от възрастта. Всеки член на фамилията схваща, че в случай че той стане необходим на фамилията, за него то ще бъде преди всичко. Ако на някой от членовете на фамилията му се наложи да влезе в болница, той може да е сигурен, че с него ще тръгне целият фамилен тим.

Смъртта е още едно неизбежно събитие, което събира дружно цялото семейство. Раждането на дете, рождени дни, сватби и други фамилни събития заемат по-високо състояние спрямо кариерата и други неща. Така и гибелта на член от фамилията изисква вашето наличие. Нито един член от фамилията не би трябвало да почине в самотност или в наличието единствено на личния състав на реанимацията, който ще означи обстоятелството на неговата гибел. Животът би трябвало да приключва там, където е почнал - вкъщи.

Избрано от: „ Признанията на един лекар-еретик “, Д-р Робърт Менделсон, изд. ХомеоХелп, 2012 година
Картина: Family Group, 1666-1668, by Rembrandt

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР