За седма поредна година читалище "Напредък - 1898" в село

...
За седма поредна година читалище "Напредък - 1898" в село
Коментари Харесай

От читалището в белослатинското село Търнава стоплиха хора от социални заведения в Северозапада

За седма поредна година читалище "Напредък - 1898 " в село Търнава се включи в благотворителната акция "Изплети топлота ". Инициатор е фондация "Има метод ". Изплетените шалове, шапки, терлици, чорапи доближават до бездомните от спешни центрове в страната, както и до домове за краткотрайно настаняване. Благодарение на хората от селата Търнава, Бъркачево и Галиче, работещите в читалището са съумели преди празниците да зарадват настанените в Дом за деца и младежи с увреждания в Бяла Слатина, Дом за хора с физически увреждания в село Хърлец и Кризисният център в Лом, изясни Татяна Мариновска, библиотекар в читалището.
"Читалището в Монтана е координатор за целия Северозапад. Тъй като тази година беше такава, че не можехме да се разхождаме по всички страни, предложихме да изпратим нашите неща по куриери, по пощата. Предварително бяхме проучили каква численост са хората, с цел да има за всеки един ", добави тя.
Доброволците с наслада се включват всяка година със свои изплетени произведения и в действителност подаряват топлота на нуждаещите се, споделиха от читалището в село Търнава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР