За седемнайсети път фондация Братя Мормареви раздаде награди в конкурса

...
За седемнайсети път фондация Братя Мормареви раздаде награди в конкурса
Коментари Харесай

Фондация Братя Мормареви отличи талантливи деца

За седемнайсети път фондация " Братя Мормареви " раздаде награди в състезанието за ученическо литературно творчество " Бодлите на таралежите ". Финалистите се бореха за две награди - Награда на журито и Награда на номинираните. Участниците в литературния конкурс показаха на журито и публиката авторски разкази.

" Смелото дръвче " и " Златната игла " бяха отличените текстове. Авторите: Лилия и Леон

" Идеята ми пристигна до момента в който писахме приказка в час по български. Най-важната част е най-после, където съм написала, че би трябвало да следваме фантазиите си ", сподели Лилия.

" Изводът от приказката е, че трудът се заплаща. Благодаря на фамилията ми като цяло и на учителите, тъй като в случай че не бяха те, аз нямаше да съм тук най-вероятно ", уточни Леон.

Членовете на журито правят оценка разказите по няколко критерия. Те признават, че им е доста мъчно да отличат единствено един победител.

" Тази година имаше толкоз доста надарени разкази. Бях подредила 17 описа във всяка група, които безусловно наложително заслужаваха да бъдат упоменати, да бъдат изтъкнати ", изясни писателката Здравка Евтимова.

Освен оценките на журито, финалистите също могат да гласоподават и награждават.

" Известно е, че това е едниственият конкурс в България, при който се награждават и деца за това, за което пишат и те имат право да награждават свои обичани учители, тъй като в последна сметка учителят е в основата на всеки един от нас ", съобщи Кънчо Стойчев, ръководител на Фондация " Братя Мормареви ".

За премия всички финалисти получиха дипломи за присъединяване и книги, от които да черпят хрумвания за нови разкази.

Репортер: Ерика Шаумян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР