За съжаление смокините са един от онези плодове, на които

За съжаление смокините са един от онези плодове, на които ...

Ето как баба суши смокините във фурната и всичките им полезни свойства се запазват

За съжаление смокините са един от онези плодове, на които нямаме възможност да се наслаждаваме целогодишно. Добрата новина е, че можем да ги похапваме в сушен вид, когато не са в сезон, и да извлечем всичките ползи от тях.

Тук на помощ идва фурната, благодарение на която можем да се радваме на вкусните плодове няколко месеца след обработката им.
Как баба суши смокините във фурната Ако искате да приготвите перфектното сладко от смокини, НЕ забравяйте да добавите това Ако искате да приготвите перфектното сладко от смокини, НЕ забравяйте да добавите това
Сладкото от смокини е една от онези вкусотии, които винаги ще ни напомнят за дома – мястото, от където всичко е започнало и място...

Най-напред ще ви кажем, че това не е никак трудно и сме сигурни, че всеки от вас би се справил, дори и онези, които са прохождащи в кулинарията.

За предпочитане е да заложите на плодове, които не са презрели, нито са твърде големи. Когато сушите смокините по този начин, можете да ги похапвате близо месец след термична обработка.

Ще са ви нужни още захар и вода, за да завършите процеса по сушене на един от най-вкусните и полезни плодове.

Сварете сироп от водата и захарта и след това добавете плодовете към него. Дръжте ги 10 секунди и след това ги извадете. Това е важно за запазване цвета на плода.

Лечебен еликсир от зехтин и смокини Лечебен еликсир от зехтин и смокини
Комбинацията от зехтин и смокини, е изключително мощно, укрепващо средство за физическото, но и за психическото здраве, което се използ...

След като ги извадите, започнете да ги подреждате върху решетката на фурната. Върнете решетката на най-високото ниво и включете фурната на възможно най-ниските градуси. Сушенето е продължителен процес, отнемащ близо 6 часа. Задължително на 3 – я час обърнете плодовете, така че да се изсушат равномерно от всичките си страни.

Крайният резултат са гумени и пластични смокини. Можете да ги сплескате леко, за да придобият вид на купешките, които сте свикнали да похапвате.

Съхранявайте ги в хартиени пликове.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com