За съжаление, през нощта имаше опити за ескалиране на конфликта

...
За съжаление, през нощта имаше опити за ескалиране на конфликта
Коментари Харесай

Бивш външен министър: През нощта имаше опити за ескалиране на конфликта извън Израел

„ За страдание, през нощта имаше опити за ескалиране на спора отвън рамките на Израел от Палестинската автономност с опитите на терористите от Йемен да изстрелят ракети на север. Те са били свалени от американските военноморски сили. Поредният опит за обстрел на американски бази в Ирак. “

Това сподели някогашният външен министър и медиатор в Близкия изток Николай Младенов .

Американски войски са били неведнъж атакувани в Ирак и Сирия през последните дни, споделиха американски публични лица, а Вашингтон е в нараснала подготвеност за интензивност от страна на подкрепяни от Иран групировки, а районното напрежение се повишава по време на войната сред Израел и „ Хамас “ , предават международните организации.

Президентът Джо Байдън изпрати военноморски сили в Близкия изток през последните две седмици, в това число два самолетоносача, други военни кораби и към 2000 морски пехотинци.

„ Всички старания на интернационалната общественост, Европа, Съединени американски щати са фокусирани преди всичко върху това да се обезпечи филантропичен достъп до Газа, с цел да се облекчи извънредно тежкото положение на цивилното население там. Докато това тече, Израел би трябвало да осъществя своята интервенция по приключването. Надявам се през днешния ден или на следващия ден най-късно пропускателният пункт сред Египет и Газа да се отвори, с цел да влезе помощ “, разяснява Младенов пред „ bTV “.

Според някогашния външен министър има огромна заплаха спорът сред Израел и „ Хамас “ да стане районен поради потенциала на „ Хизбула “. По думите му мирните договаряния би трябвало да се водят от Съединени американски щати, Организация на обединените нации и Египет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР