За резултатите от местните избори, как изглежда политическата сцена след

...
За резултатите от местните избори, как изглежда политическата сцена след
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Губещият на тези избори се казва „Продължаваме промяната”

За резултатите от локалните избори, по какъв начин наподобява политическата сцена след тях и защо е това бързане за промени в данъчните закони Tribune.bg беседва с депутата от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, изненадаха ли ви резултатите от изборите?

Резултатите на Има Такъв Народ са извънредно положителни в тази политическа конюнктура. Ние като партия от опозицията постигнахме приемливи резултати, а на моменти се справяхме и по-добре от партия „ Възраждане ”. Спечелихме един регионален град – Ловеч, съгласно крайната статистика имаме 65 кмета и регулярно покритие от общински съветници в цялата страна. Това ни дава съображение да считаме, че Има Такъв Народ е незаобиколим фактор на политическата сцена и ще бъде подобен вероятно на идващите предварителни парламентарни избори.

Отново си спомнихме, че може да се гласоподава с омерзение!?

Хората не са глупави, виждат какво се случва в страната. Нормално е да изпитват отвръщение към тези, които ги ръководят през днешния ден. Тече развой на разпод във обединения като " Продължаваме промяната " /ПП/, които фрапантно понижиха гласовете си. Ако погледнете статистиката, като се изключи успеха им в София и това, че във Варна и Пазарджик хората смениха досегашните си кметове с углавен избор, в действителност губещият на тези избори се споделя Политическа партия. Те са изгубили към 400 000 гласа в границите на последните 6 месеца. И статистиката им по райони е много стряскаща - демонстрира една ерозия, която ще ги доунищожи на едни последващи предварителни избори.

А за какво е това бързане – за промяна на шефа на ДАНС, за промени в данъчните закони?

Защото всичко се извършва по записите, които изтекоха в общественото пространство. Искат да овладеят службите за тяхно прилагане. По отношение на данъчните закони, Асен Василев да се огледа в огледалото и да разбере, че е негодник. Иначе той търси разновидности да изкара бюджета на хартия.

Защото той не се извършва?!

Да, не се извършва. Затова се разчита на бухалката Национална агенция за приходите, на смяна на данъчните закони или се тегли нов държавен дълг от съвсем 4 млрд.лв. Управляват ни некадърни политици. Цялото това бързане е, с цел да оправдаят личната си несръчност под някаква форма. Но хората в профил го виждат и резултатите го демонстрират. Исторически София бе съвсем на ръба да я ръководи ляв претендент.  

И почетният ръководител на Движение за права и свободи се връща интензивно в политиката?

Това към този момент е развой в Движение за права и свободи. След всичко в ръководството на страната да забележим и изсветляване на Доган, на Доган през Пеевски, това значи, че Движение за права и свободи е в удобната си зона, с помощта на такива като Политическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР