За референдуми за присъединяване на области в Украйна, контролирани изцяло

...
За референдуми за присъединяване на области в Украйна, контролирани изцяло
Коментари Харесай

Според Кремъл не е време за референдуми за присъединяване на части от Украйна към Русия

За референдуми за присъединение на области в Украйна, следени напълно или в огромна степен от Русия, към територията на федерацията не е време, тъй като първо би трябвало да "се основат съответните условия ".

Това съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи "Интерфакс ". По думите му първо е нужно да се подсигурява сигурността на жителите на указаните територии.

"Когато сигурността не е обезпечена - а виждаме, че не престават ударите на украински военни и украински националисти по цивилен цели на тези територии - несъмнено, в тези условия надали може да се приказва " за референдуми, сподели представителят на съветското президентство.

Песков загатна така наречен Донецка национална република и Луганска национална република (ДНР и ЛНР) в Донбас, оповестили се за самостоятелни през 2014 година и приети от Русия през февруари, както и Херсонска област и Запорожието на юг.

Решението "не се взима в Кремъл ", а "съдбата си би трябвало да решат самите хора, които живеят на териториите ", сподели в същото време Песков. Тази седмица Кремъл към този момент приветства решението на Южна Осетия, непризната от по-голямата част от света страна, намираща се на територията на Грузия, референдум.

За сходни допитвания се приказва още веднъж, откогато стартира войната на 24 февруари. Желание за тях показаха ръководителите на "ДНР " и "ЛНР ". Властите в Херсонска област, назначени от Русия,, в сравнение с да прибягват до референдуми,.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР