За редица организационни и финансови нарушения в управлението на УМБАЛСМ

...
За редица организационни и финансови нарушения в управлението на УМБАЛСМ
Коментари Харесай

Сигнал за нарушения в „Пирогов”

За редица организационни и финансови нарушавания в ръководството на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ ЕАД се алармира в тъжба до основния прокурор Иван Гешев.

Съвсем срещу волята на министъра на опазването на здравето, който е и принципал на сдружението и без знанието на съвета на шефовете на болничното заведение с процедурни хватки някогашния шеф на заведението Поромански съзнателно и незаконно се е опитал да забави вписването на пълномощник в Търговския указател и по този начин се е пробвало да се попречи на страната да организира по този начин нужния финансов надзор на именитата ни болница. Дори когато вписването е реалност Поромански прави опити да попречи на работата на прокуриста и да непредостави нужната му информация, с цел да не може Пламен Милев да си свърши съзнателно работата, се споделя още в жалбата.
Скоро се схваща, че тези дейности не са били без съображение – в сигналът се показват редица нарушавания. От по-дребни такива – няма указател на договорите, през закупуване на медикаменти за 4 500 000 лв. без социална поръчка, изчезнали фактури, анексиране на контракти в ущърб на сдружението, а и подписване на контракти за правни услуги – още веднъж в нарушаване на Закон за обществените поръчки. Върхът на сладоледа е, че болничното заведение е отказала да погасява отговорностите си към избрани снабдители на реимбусни импланти, при изискване, че е събирала пари от пациенти точно за тези импланти.
След всички тези евентуални нарушавания странното е, че през последните седмици настойчиво върхи слух, че професор Поромански е готвен за длъжностен министър на опазването на здравето. Такава опция става все по-възможна, тъй като парламентарно показаните партии не съумяват да се схванат за сформиране на кабинет. Ако Министерството на здравеопазването се ръководи по същия метод както Пирогов по времето на Поромански това би повдигнало редица нови опасности, освен това в условия на надигаща се още веднъж вълна на Ковид-19.
Дали е удачна концепция човек с в най-хубавия случай противоречиви качества за админ да ръководи цялата ни здравна система, която така и така не е в цветущо положение. Като евентуален клиент на прокуратурата би трябвало подобен човек да се постарае първо да изчисти(ако е възможно) положителното си име преди да приема каквито и да е публични постове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР