За разлика от кучетата, котките имат малко солена репутация на

...
За разлика от кучетата, котките имат малко солена репутация на
Коментари Харесай

Котките се усмихват, но по начин, нямащ нищо общо с човешкия

За разлика от кучетата, котките имат малко солена известност на студени и безразлични, когато става въпрос за другарство с техните човешки спътници. Въпреки че от епохи сме решили, че кучетата просто са по-дружелюбни от котките, това може би в действителност не е по този начин. Според " Сайънс Алерт " е допустимо през цялото това време да сме общували с котките по неправилен метод и елементарният акт на постепенно намигване към котката ви може да е задоволителен, с цел да създадете по-силна връзка с вашия скотски приятел.


Според последно изследване по тематиката от 2020 година, построяването на по-силна връзка с вашия котешки другар може да стане просто с една сърдечна усмивка. Но преди да тръгнете да оголвате перлените си зъби като котарака Чешир от " Алиса в страната на чудесата ", би трябвало да се научите да се усмихвате на котката си по котешки, а не по човешки. Оказва се, че котките имат скришен език, който даже след епохи другарство с тези космати същества, ние едвам в този момент разбираме.

Изследователите в изследването са разбрали, че котките се усмихват, като свиват очи и мигат постепенно. Което повдига въпроса, в случай че хората възпроизведат това изражение назад на своите котки, дали домашните любимци ще одобряват това като другарска усмивка и ще развият по-силна връзка със своя собственик?

Така че експертите по животинско държание подложили на инспекция този въпрос и провели изследване, с цел да видят дали можем да поддържаме връзка с котките си по подобен елементарен метод. Изследването, извършено от екип от блестящи психолози, има за цел да изследва резултата от бавното намигване върху общуването сред котки и хора.

В първия опит стопани на котки били инструктирани да мигат постепенно на обичаните си котки, когато те са в умерено и удобно положение. Били сложени камери, които да снимат това революционно междувидово взаимоотношение, като резултатите били съпоставени с държанието на котките при липса на човешко присъединяване.

Оказва се, че котките са по-склонни да отвърнат на жеста на бавното намигване, когато хората го предизвикват, което потвърждава, че нашите котешки другари не са толкоз дистанцирани, колкото допуска репутацията им. Те откликват на напъните ни да се свържем с тях, като ни възнаграждават с реципрочно постепенно намигване - котешка усмивка в най-чистата ѝ форма.

При втория кръг от опити откривателите взели нещата в свои ръце, безусловно. Вместо да употребяват стопаните на домашните любимци, откривателите сами се доближили до котки, които в никакъв случай не били срещали преди, и протегнали ръка, до момента в който се отдавали на изкуството на бавното намигване. Котките освен отвърнали на мигането, само че и с любознание се доближили до ръката на индивида, подготвени да се включат в новооткрития диалог.

Това изследване е първото по рода си, което навлиза в дълбочината на бавното намигване и неговото надълбоко влияние върху общуването сред котки и хора. Карен Маккомб, психолог от университета в Съсекс, с наслада съобщи: " Това е нещо, което доста притежатели на котки към този момент са подозирали, тъй че е вълнуващо да открием доказателства за него. "

Последните проучвания разрушават схващането, че котките са дистанцирани и безразлични същества. Всъщност те са в невероятна естетика с човешките си съквартиранти, като изследванията демонстрират, че те отразяват личността на хората, с които живеят. Освен това котките имат забележителна дарба да разпознават имената си (дори и да избират да ни пренебрегват през множеството време).

Научаването на повече за котките и техните тактики за другарство оказва помощ на притежателите на домашни любимци да поддържат връзка по-ефективно със своите животни, а също по този начин може да усъвършенства благосъстоянието на котките, изключително във ветеринарните кабинети и приютите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР