Борусия Дортмунд си гарантира крехка преднина преди реванша от полуфиналите

...
Борусия Дортмунд си гарантира крехка преднина преди реванша от полуфиналите
Коментари Харесай

Дортмунд взе аванс преди реванша с ПСЖ

Борусия Дортмунд си подсигурява нежна преднина преди реванша от полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига, откакто надделя Пари Сен Жермен с минималното 1:0 вкъщи в първи конфликт сред двата отбора.


На „ Сигнал Идуна Парк “ единственият гол в срещата осъществя Никлас Фюлкруг. Нападателят на „ жълто-черните “ получи страховит пас от Нико Шлотербек, овладя майсторски топката и с обмислен шут не остави шансове на вратаря на парижани Джанлуиджи Донарума. Възпитаниците на Луис Енрике на собствен ред удариха две греди преди почивката, като имаха положения и през второто полувреме, които не материализираха.

В последна сметка, Борусия на Един Терзич ще влезе в реванша с най-малък задатък от едно попадение по пътя към първи край в конкуренцията от 2013-а насам. Френският първенец ще би трябвало да наваксва, в случай че желае да резервира фантазията си жива за дебютен успех от най-престижния европейски клубен шампионат, откакто загуби финала от Байерн Мюнхен през 2020 година.

Вторият мач на „ Парк де Пренс “ е във вторник, 7 май, от 22:00 часа българско време, а спечелилият ще играе против Реал Мадрид или Байерн в разногласието за трофея на „ Уембли “ на 1 юни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР