За работни колективи до 7 души може да се допусне

...
За работни колективи до 7 души може да се допусне
Коментари Харесай

Падат маските на закрито, но по изключение

За работни колективи до 7 души може да се допусне изключение от условието за носене на защитна маска. Изключението е регламентирано със заповед на здравния министър доктор Стойчо Кацаров. Преценката се разпорежда на работодателите, органите по назначение и физическите и юридически лица - притежатели или шефове на обекти с публично предопределение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на жителите. Условието е всички лица да са имунизирани против COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната зараза.

По смисъла на заповедта за „ имунизирано против COVID-19 “ се приема лице със приключен имунизационен курс против COVID-19, удостоверено с Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация и минал 14-дневен интервал, считано от датата на слагане на последната доза.

За „ преболедувало COVID-19 “ се приема лице с лабораторно потвърден COVID-19 с PCR проучване или с бърз антигенен тест, за интервала от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на извършеното проучване, за което лицето е било в домашна или болнична изолираност, удостоверено с наставление на съответната районна здравна ревизия, или с Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за преболедуване на COVID-19.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората, които са се възстановили от COVID-19, развиват стаби...

Пълният текст на заповедта -.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР