За птиците подслушването на съседските клюки за приближаващи ястреб или

...
За птиците подслушването на съседските клюки за приближаващи ястреб или
Коментари Харесай

Птиците учат чужди езици чрез подслушване

За птиците подслушването на съседските злословия за приближаващи ястреб или змия може да се окаже въпрос на живот или гибел , съобщи АП, базирайки се на обява в сп. " Кърънт байолъджи ".
 
Известно е, че в естествена среда животните постоянно подслушват съседите си от други типове, очаквайки да доловят сигнали за дебнещи хищници . Птиците, да вземем за пример, могат да се научат да бягат, когато " комшията " нададе зов " ястреб " на личния си език или казано с други думи - популяризира сигнал за паника.
 
 Gulliver/Getty Images

За задачите на актуалното проучване експерти от Австралийския народен университет са следили държанието на тип мушитрънчета в Националната ботаническа градина в Канбера.
 
Представителите на типа песнопойни птици не имат вродена дарба да разграничават " непознати " езици. Впоследствие обаче те се научават да разпознават смисъла на " основни думи " от речника на други типове, изясняват откривателите.-->
 
 Gulliver/Getty Images

И до момента в който е известно, че някои животни могат да превеждат думи от непознати езици, за учените остава загадката по какъв начин се стига до сходно езиково знание.
 
Птиците разполагат с няколко средства за придобиване на " житейски умения ". Част от познанието им е вродено или добито от директен опит. Авторите на актуалното проучване учат трети вид знание - придобиването на информация от себеподобни.
 
 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР