За предстоящите почивни дни БДЖ пуска 7000 допълнителни места във

...
За предстоящите почивни дни БДЖ пуска 7000 допълнителни места във
Коментари Харесай

БДЖ пуска 7000 места допълнително за празниците

За идните почивни дни БДЖ пуска 7000 спомагателни места във влаковете. Министърът на превоза Росен Желязков заяви, че системата за издаване на онлайн билети е подготвена и се чака до края на месеца да проработи изцяло. В момента се изчиствали бъговете.

В момента е в ход процедурата за покупка на нови вагони. Има и контракт за финансовите поправки на локомотивите. В скоро време се чака да завърши и процедурата за ремонт на мотрисите. Желязков напомни, че поради празниците ще има и инспекция за сложени колани. "Преди месец подписах разпоредба, която основава режима за инспекция на градивните промени от техническите служби по отношение на слагането на коланите. В ход е и изменението на закона за автомобилните транспорти, с цел да можем да приспособяваме законодателството ", уточни отрасловият министър пред БНР.

Очаква се и в скоро Министерството на защитата да освободи обсег от честоти, които са свързани с потребностите за построяването на 5G мрежата. С телекомите и Министерство на финансите се разисква новата цена за радиочестотен набор. Желязков увери, че при диалозите се вземат и поради терзанията за въздействие върху здравето.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР