За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с

...
За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с
Коментари Харесай

Болната Михнева сама на Великден

За празника Чапа излиза от приюта, в който живеят с журналистката

Журналистката Маргарита Михнева няма да прекара празниците с щерка си и внуците. Тя ще бъде сама в частния приют в София, където бе настанена при започване на годината. Щерка ѝ Неда към този момент се е прибрала при фамилията си в Швейцария, откакто повече от месец бодърствам над болната си майка. За Великден нямало още веднъж да лети до България. Така Маргарита щяла да прекара най-светлите християнски празници на легло в частния старешки дом за разлика от други негови жители, написа Ретро.

Преди Михнева в същия приют от роднините си бе изпратен и именитият ваятел Георги Чапкънов. Той обаче ще излезе в „ отпуск “ и ще бъде спретнат вкъщи от сина си – режисьора Тодор Чапкънов, който в действителност поема разноските към престоя му там. Великден и Гергьовден Чапа ще изкара на трапезата със фамилията и най-близките другари. Синът му даже към този момент бил направил резервация в столичен ресторант, където да се почерпят за имения му ден. „ Всички доста му се радваме, като го вземем при нас. Добре му се отразява да е измежду внуците си. Въпреки че нямаме опция да се грижим за него професионално, както го вършат в дома, въпреки всичко ще го наглеждаме. Иначе баща се крепи, има извънреден дух “, казва Тодор, който единствен от тримата наследници на скулптора се грижи за него. В момента Чапкънов не рисува, защото избира да изкарва времето си в диалози с другари и познати в приюта. Не бил добре със зрението и слуха, само че се крепял.

Значително в по-тежко положение от него в елитния старешки дом постъпила Маргарита Михнева. Тя попадна там, откакто първо бе призната по неотложност в психиатричното поделение на Александровска болница с нервозен срив точно на Коледа предходната година. Състоянието на 72-годишната журналиста не позволяваше превозването ѝ със аероплан в чужбина и щерка ѝ избра да се довери на експертите в здравното заведение, които да се грижат непрекъснато за болната ѝ майка. Според близки до легендата на Българска национална телевизия до рухването ѝ се стигнало поради агресивното лекуване на рак, на което тя неотдавна се подложила, откакто диагнозата се завърнала при нея 20 години след първия им конфликт.

Във въпросния приют в полите на Витоша живеят още популярни българи, измежду които известният художник Иван Вукадинов, както и двукратният олимпийски първенец по битка и колекционер на изобразително изкуство Боян Радев.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР