За пръв път от шест седмици насам, откакто вилнее епидемията

...
За пръв път от шест седмици насам, откакто вилнее епидемията
Коментари Харесай

В Испания разрешиха на децата да излизат да първи път от шест седмици


За пръв път от шест седмици насам, откогато вилнее епидемията от ковид, испанските деца излязоха на открито. В неделя държавното управление разреши на всички деца под 14 години да изоставен домовете си, с цел да се разходят на чист въздух - само че единствено за един час, единствено в компанията на родител и единствено на километър от вкъщи им, споделя Дойче веле.

На децата е разрешено да носят със себе една играчка, само че нямат право да играят или да се срещат с други деца. Спазването на отдалеченост от най-малко 1 метър е наложително, а парковете и детските площадки остават затворени.

Досега право да излизат имаха единствено децата с аутизъм, както и децата на самотни майки или татковци, на които беше разрешено да съпровождат родителите си до магазина или аптеката. Всички останали излязоха едвам през вчерашния ден за първи път на къса разходка. За разлика от тях, домашните любимци имаха право да се разхождат със стопаните си от самото начало на карантината.

Испания вкара едни от най-строгите ограничаващи ограничения поради епидемията от ковид. И те явно дават резултат - съгласно формалните данни, в границите на последния месец новите заразявания са спаднали доста.

Към момента Испания записва близо 227 000 инфектирани и над 23 000 умряли от ковид. Предполага се обаче, че действителният брой на заболелите и жертвите е доста по-висок.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР