За пръв път от години у нас има разместване на

...
За пръв път от години у нас има разместване на
Коментари Харесай

ДЗИ придобива пенсионния и застрахователен бизнес на NN

За пръв път от години у нас има разбъркване на пенсионноосигурителния пазар. ДЗИ придобива NN Пенсионно обезпечаване и всички активи и пасиви от NN Животозастраховане, оповестиха публично от двете компании.

NN България развива своя пенсионноосигурителен и животозастрахователен бизнес от стъпването си на пазара през 2001 година Тя има 138 чиновници и се гордее с потребителска база от над 400 000 физически лица и 400 корпоративни сдружения, както и почти 1 милиарда евро в активи под ръководство, показват от компанията. КВС Груп участва в българския финансов бранш от 2007 година През 2009 година KBC предефинира тактиката си и включи България като един от своите съществени пазари. Придобиването ще разреши на ОББ и ДЗИ да усилят в допълнение капацитета си за кръстосани продажби посредством тяхното към този момент добре позиционирано банково и застрахователно наличие на българския пазар, да обслужват повече клиенти и да се възползват от икономиите от мащаб и увеличената видимост, се споделя в формалното известие за договорката.

Новината идва безусловно няколко месеца преди пенсионноосигурителният бранш да навлезе в напълно нов стадий от съществуването си в България - през септември ще стартира първото по-масово заплащане на пенсии от втория дирек. Тогава се чака да се пенсионират първите 17 000 дами, родени при започване на 1960 година Как ще се изплащат първите пожизнени пенсии от частни фондове към момента не е ясно - държавното управление направи всичко допустимо да остави решението за последния миг. Едва през вчерашния ден измененията минаха на второ четене през обществената комисия в Народното събрание, като в характерен за ръководещите жанр се дописват и преправят в придвижване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР