За пръв път Лувърът прегръща технологията на виртуалната реалност, за

...
За пръв път Лувърът прегръща технологията на виртуалната реалност, за
Коментари Харесай

Виртуална Мона Лиза ще посреща зрителите в Лувъра

За пръв път Лувърът прегръща технологията на виртуалната действителност, с цел да предложи едно по-високо равнище на прекарване с блокбастър изложбата си, отдадена на Леонардо да Винчи тази есен.

се навършват 500 години от гибелта на Леонардо и по този мотив Лувърът ще представи огромна галерия, за която интензивно се готви. За нея музеят излиза крачка напред и за пръв път ще се възползва от технологията на виртуалната действителност, с цел да вплете в изложбата още един метод, по който да бъде почувстван художника.

В тази действителност Мона Лиза, която посетителите следят от огромно разстояние и през дебело стъкло, в никакъв случай не е изглеждала по-добре. Джокондата се трансформира във VR прекарване, наречено „ Мона Лиза: Зад стъклото “. В него посетителят ще може да се приближи зад стъклото на най-известната картина в света и да получи оптимално точна визия за шедьовъра в най-малки елементи.



VR прекарването е основано в съдействие с компанията HTC VIVE Arts, които дават обещание на феновете да видят даже елементи, скрити за невъоръженото око, които със столетия са били обект на исторически диспути.

Изложбата, отдадена на художника, който е умрял във Франция, е може би най-очакваното събитие в изкуството тази година и се чака да се трансформира в същински блокбастър. Леонардо е един от знаците на Ренесанса, самият той е формулировка на ренесансовия човек, и ако беше жив, несъмнено би се въодушевил извънредно доста от опциите на технологиите.

А тези, които няма да видят изложбата в Лувъра, само че имат VR очила, ще могат да видят Мона Лиза от дивана у дома, посредством VR платформи като VIVEPORT.

Изложбата „ Леонардо да Винчи “ се открива на 24 октомври и ще може да се прегледа до 24 февруари 2020 година. Какъв по-хубав мотив, с цел да погледнем офертите за полетите още занапред?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР