За повечето хора покупката на автомобил е свързана с вълнение

...
За повечето хора покупката на автомобил е свързана с вълнение
Коментари Харесай

Как една кола за 20 хил. лв. излезе 40 хиляди? За капак – КАТ я конфискува

За множеството хора покупката на автомобил е обвързвана с неспокойствие и наслада. Дали колата ще е чисто нова, или втора употреба, тя ще бъде новото ви средство за напредване. Често обаче, купувайки ново возило, изключително втора употреба, може неприятно да се изненадате. В множеството случаи се постановат поправки, които в допълнение натежават на финансите ви. Днешната история е малко по-различна. С екипа ни се свърза човек, който е платил 19 900 лева за остаряла кола, а след наложителните скъпи поправки „ удоволствието “ набъбва до сумата от над 40 000 лева Средства, с които е допустима покупката и на чисто нов автомобил. Но това е единствено началото – след това колата е иззета от КАТ.

Каква е предисторията?

Като начало - ще уважим настояването на пострадалия да остане неизвестен. За момента той не желае да разкрива самоличността си, нито обитаемото място, в което живее.

Всичко стартира през 2023 година, когато лицето има намерение да купи кола от частно лице в Стара Загора.

„ През юни предходната година се свързахме с продавач, на чиято публикация бяхме попаднали в известен уебсайт. Беше частно лице, а колата записана в България от февруари 2023, обслужена с платена гражданска отговорност. Продавачът изясни, че има проблем с превключването на скоростите “, сподели пострадалият пред GlasNews.bg.

Въпреки това взема решение да купи возилото. Сделката пред нотариус още веднъж в Стара Загора, се изповядва за 7600 лв., като и в документите е споменат проблем с мотора. На идващия ден щастливите притежатели записват колата си в КАТ в обитаемото им място.

„ В рамките на два дни колата вървеше безотказно, до момента в който внезапно със запалването на мотора сутринта, се чува мощен тътнеж и колата е откарана в сервиз за подробен главен ремонт на мотора - изненадата е за нас, то в документите е написано. Няма по какъв начин да претендираме за това, че сме били подведени от продавача, а в сервиза споделят, че има добавки, които държат и най-скапания мотор за 24 часа в супер продуктивност, до момента в който трае договорката и след това " честито "! Цял месец минава в демонтиране на мотора на части и замяна на всички негодни детайли. Всичко възлиза на 5700 лева Тъкмо мислехме, че всичко е завършило, когато още веднъж се появиха недостатъци. Диагностика в Русе откри, че би трябвало да бъде заменен " паяка " на колата - 2600 лева Записахме час за началото на септември, само че на връщане от отмора в Бургас, още до Айтос на автомагистралата - моторът блокира и се прибрахме с репатрак за 750 лева, който остави колата още веднъж в сервиза на 03.09.23, този път с диагнозата, че моторът би трябвало напълно да бъде сменен, “ споделя пострадалият.

Хората поръчват нов мотор от немски сервиз. Той им коства 4200 евро, а против още 2000 лева за труд е подложен, заменен е и „ паяка “. Така през ноември колата най-сетне е подготвена.

Собствениците се запътват към КАТ, с цел да легализират новия мотор. Кошмарът за фамилията не стопира! Там схващат, че колата им е оповестена за търсене от Интерпол. Оказва се, че това е по този начин два месеца след покупката им.

„ И ето ни с кола за над 40 000 лв., която нямаме, дружно с движимостите в нея. Към коя институция да се обърна, на кого да се оплача? Аз съм работещ човек, работя за една заплата и дадох всичките си спестявания за един автомобил, без който даже на работа не мога да отида “, сподели още пострадалият.

Давайки публичност за случая, се надяваме институциите да спомагат за споразумяване на казуса. Тъй като бяхме помолени да не предоставяме каквито и да било персонални данни, оставаме разполагаем да предоставим контакт на виновните, които да се свържат с нашия четец. Силно се надяваме това да не е следващата сполучлива лъжлива скица за сметка на елементарния човек.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР