За повече сигурност на пътя в Търговище монтираха фигури на

...
За повече сигурност на пътя в Търговище монтираха фигури на
Коментари Харесай

Монтираха фигури на ученици на възлови улици

За повече сигурност на пътя в Търговище инсталираха фигури на възпитаници на основни улици. Идеята и осъществяването на нетрадиционния метод за предотвратяване на младежите по пътя към учебно заведение е на дългогодишния шеф на общинското дружество "Флора " - Асен Чакъров, оповестиха от общинската администрация, осведоми БНР.

Фигури на пресичащи възпитаници - момче и момиче има на кръстовището на улиците "Паисий " и "Капитан Данаджиев ", откъдето минава пътят на десетки ученици на една от най-големите образователни заведения в регионалния град.

Целта е да се насочи вниманието на водачите да ръководят колите си със съобразена скорост и да пазят пресичащите деца, както и всички останали пешеходци.

Днес учебният звънец предвести новата образователна година за 4 614 възпитаници в 228 паралелки, които ще се образоват в община Търговище. В държавните има записани още 1132 възпитаници. Първокласниците са 473, записани в 25 паралелки.
През образователната 2018/2019 година ще бъдат образувани общо 53 маломерни паралелки в 12 учебни заведения, с дефицит от 256 възпитаници. Искането за образуването им ще бъде импортирано с докладна на сесията на Общинския съвет в края на септември. Поради огромното и непрестанно придвижване на учениците при започване на образователната година, броят на паралелките може да претърпи промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР