За последните 5 години по Закона за насърчаване на инвестициите

...
За последните 5 години по Закона за насърчаване на инвестициите
Коментари Харесай

Нов колцентър в София разкрива 2000 работни места

За последните 5 години по Закона за поощряване на вложенията са осъществят планове в региона на услугите за близо 180 млн. лева, с които се разкриват над 6400 нови работни места. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на новия бизнес център на TELUS International Europe в София.

„ Telus към този момент е най-големият шеф в своята сфера в страната, а фактът, че прави идната стъпка с инвестиция от 5 млн. лева и разкриването на нови 500 работни места, демонстрира, че компанията с усеща добре в България “, уточни зам.-министър Манолев. За предприятието към този момент работят към 3000 експерти в страната (от които над 2 хиляди в София), а проектите им са да наемат още 2000 специалиста до 2020 година „ Подобни събития са най-важният знак за бизнес средата в страната. Резултатите, които постигате са впечатляващи и се надявам бизнесът ви в нашата страна да продължи да пораства със същите темпове “, сподели още Александър Манолев.

Като канадец зная какъв е имиджът на „ Telus “ в телекомуникациите, а сходни компании са мотор на напредък в страните, в които оперират, уточни Н.Пр. Кевин Хамилтън, дипломат на Канада за България и Румъния. По думите му предприятието е знак на връзките сред България и Канада, които се задълбочават от ден на ден. Той обърна внимание и на Споразумението за свободна търговия сред Европейски Съюз и северноамериканската страна, което е основа за разрастване на икономическите контакти.

През последните години инвестирахме над 150 млн. евро в българската стопанска система под формата на заплати, финансови разноски, налози и други, като планираме до 2020 година да удвоим тази цифра, заяви Джефри Пюрит, президент и основен изпълнителен шеф на „ Telus International “. Той уточни, че в избора на страна, в която да продължат разширението си, главен фактор са били стабилността и предвидимостта, която България им предлага и изрази вяра, че ръководството на страната ще продължи да им подсигурява това. Имате всички предпоставки да достигнете и да задминете вашите западноевропейски сътрудници, в случай че държавното управление продължава поддръжката си към бизнес средата, акцентира още Джефри Пюрит. В своето изявление той отдели особено внимание и на благотворителните интензивности, които компанията организира и заяви, че до края на годините ще дарят над 500 хиляди евро, с помощта на Дните на поддръжка, които „ Telus “ провежда в страната.

На събитието участваха и Н. Пр. Григориос Василоконстандакис, дипломат на Гърция за България, Бойко Благоев, началник отдел Комуникации на Представителство на Европейската комисия в България, Панагьотис Йоанидис, Country Manager, Gek Terna Group of Companies и други Новата бизнес постройка на „ Telus “ в София – „ Telus Tower “, е издигната по най-новите стандарти и предлага на чиновниците си лична библиотека, велопаркинг, 18 тематични зони за занимания и отмора, фитнес, йога и зали за разтривки, над 50 кухненски пространства и зали за срещи.

Компанията, която оперира в България - „ Колпойнт Ню Юръп “ ЕАД е благосъстоятелност на „ Телъс Интернешънъл “, Англия. Тя предлага три съществени бизнес услуги на своите клиенти: обслужване на клиенти: телемаркетинг, задържане на клиенти, обслужване на клиенти, техническа поддръжка; услуги, свързани с ръководство на риска, скрийнинг на личен състав, ръководство на транзакции и разкриване на измами, финансово и счетоводно обслужване; обществени и медийни услуги: наблюдение, развой на ангажиране, разбор. „ Колпойнт Ню Юръп ” ЕАД прави своята активност от София и Пловдив и има 100% от дъщерно сдружение в Румъния с две местоположения в Букурещ и Крайова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР