За последен път полет на СпейсЕкс завърши с авария през

...
За последен път полет на СпейсЕкс завърши с авария през
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс проведе своя 100-тен последователен благополучен полет на ракета Фалкън 9!

За финален път полет на СпейсЕкс приключи с повреда през юни 2015 година, когато втора степен на ракета “Фалкън 9 ” се повреди и товарен транспортен съд “Драгън ”, предопределен за задача до МКС, рухна в океана. 

От тогава до в този момент Мъск не е имал фал при орбиталните полети. Единствената друга загуба на задача настъпи през септември 2016 година (спътника “Амос-6 ”), само че това се случи при наземен тест, а не при изстрелване. След загубата на “Амос-6 ” са летяли сполучливо 90 следващи ракети “Фалкън 9 ”. 

Резултатите са забележими. Ракетата “Фалкън 9 ” е една от най-надеждните галактически ракети в международен мащаб, в случай че не и най-надеждната модерна ракета. Не е чудно, че НАСА се доверява на нея за транспорта на астронавти до Международната галактическа станция.

В хода на днешния полет беше маркиран и нов връх – една и съща половина на обтекател хвърча за пети следващ път. Това е следващата стъпка напред в областта на възвръщаемостта.

Що се касае до първата степен, това бе второ политане за нея. Рядко СпейсЕкс употребява толкоз нова степен за задачите на “Старлинк ”. Предишното изстрелване на степента бе през ноември 2020 година, когато изпрати в космоса роботизираната задача на НАСА и ЕКА “Сентинел 6 ” за картографиране на земните океани. След тазвечершния полет степента още веднъж се върна безпроблемно върху плаващата платформа “Просто прочети инструкциите ”.

Видеозапис от днешната задача – Youtube връзка

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР