За поредна година Зелената олимпиада стимулира учениците да научат повече

...
За поредна година Зелената олимпиада стимулира учениците да научат повече
Коментари Харесай

Българчета от чужбина се включват в Зелената олимпиада


За поредна година Зелената олимпиада подтиква учениците да научат повече за опазването на околната среда. Целта е да предизвика интерес към природата и да образува екологична просвета измежду подрастващите. Тази година опция за присъединяване в онлайн тестванията имат и възпитаници от българските учебни заведения зад граница.

В особено основаната онлайн платформа www.zelenaolimpiada.bg възпитаници от I до XII клас ще вземат решение проби по тематики, свързани с опазването на природата. Ще бъдат излъчени трима спечелили, за които премиите са: за горен курс - таблет, за междинен – смарт телефон и за начален – MP3-плеър.

Регистрацията в уеб страницата стартира на 1 октомври и ще продължи до 1 декември 2017 година Победителите от екологичния конкурс ще бъдат оповестени до 10 декември.

Зелената олимпиада е най-мащабното просветително събитие с екологичен темперамент. То е без аналог в страната по иновативност и по обсег. През 2016 година в екосъстезанието се включиха над 7000 възпитаници от цялата страна. Кампанията тази година е съсредоточена върху две от предпочитаните оси на Оперативна стратегия " Околна среда " – " Води " и " Натура 2000 и биоразнообразие ". Целта е да се продължи традицията за образуване на екологично схващане в младите български жители.

Последните четири издания на самодейността са под патронажа на Министерство на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. През 2016 и 2017 година Зелената олимпиада е част от образователно-информационната акция на ОПОС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР