За поредна година в местата за лишаване от свобода ще

...
За поредна година в местата за лишаване от свобода ще
Коментари Харесай

Първолаци има и зад решетките

За поредна година в местата за отнемане от независимост ще бъде открита образователната година. Справка на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ демонстрира, че 15% или 804 лишени от независимост от всички затвори са записани за възпитаници през образователната 2023/2024 година. Системата на пандизите разполага със седем междинни учебни заведения и седем филиала към тях, като образованието е от 1-ви до 12-ти клас, оповестява Министерството на правораздаването. 

Тази година първокласниците в местата за отнемане от независимост са 65. Най-висок е броят на учениците в Стара Загора, където е и най-голямото учебно заведение в системата на пандизите. Там са записани за образование 183 пандизчията, следва Софийския затвор със 182. В единствения затвор за дами в Сливен ученичките ще бъдат 43, а в Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца –12.

Учебните проекти и образователните стратегии, по които се образоват наказаните лица, подхождат на държавните просветителни условия за придобиване на степен на обучение. Всички имат еднакъв достъп до просветителни, обучителни и квалификационни действия, като присъединяване им е непринудено и се регистрира при установяване на степента на коригиране и превъзпитание. Настанените малолетни лица подлежат на наложително образование. Завършената степен на обучение, добитата подготовка по специалност или част от специалност се удостоверяват с документ, одобрен от Министерството на образованието и науката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР