За поредна година УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна се присъединява

...
За поредна година УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна се присъединява
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно за рак на гърдата в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна

За поредна година УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна се причислява към самодейността за профилактична и осведомителна акция, обвързвана със Световния месец за битка с рака на гърдата, оповестяват от Медицински университет – Варна.

Кампанията е за профилактика и ранно диагностициране на рака на гърдата. Специалистите във варненската университетска болница припомнят, че болестта е изцяло лечимо, в случай че бъде намерено в първите стадии на развиването си.

Безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата в Клиника по гръдна хирургия в УМБАЛ „ Св. Марина “ - Варна ще се организират в интервала от 8 до 26 октомври в дните вторник, сряда, четвъртък и петък в часовете от 13.30 до 14.30 часа, с авансово записване на тел: 052/ 978 660.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване измежду дамите по целия свят. Открит в точния момент, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите признаци остават незабелязани – не може да се опипа и не провокира болежка, се постанова осъществяване на скрининг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР