За поредна година пандемичната обстановка налага промени в организацията на

...
За поредна година пандемичната обстановка налага промени в организацията на
Коментари Харесай

Започна кандидат-студентската кампания на МУ Пловдив

За поредна година пандемичната конюнктура постанова промени в организацията на кандидатстудентската акция в Медицински университет-Пловдив, означават от там.

Остава непроменена присъствената форма на конкурсните изпити за банкет в МУ-Пловдив за българските кандидат-студенти. Тестовете за задграничните претенденти ще бъдат проведени в електронна среда. За естественото протичане на изпитите ще бъдат основани нужните условия за съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и стандарти, според рекомендациите на Министерство на здравеопазването, РЗИ и другите способени органи.

Приемните изпити за магистърските специалности ще бъде в границите на един ден под формата на тест с два модула – биология и химия, като за тях се слагат обособени оценки.

Изпитът по биология включва дейни и пасивни въпроси и задания, съобразени напълно с образователния материал за наложителна подготовка от 8, 9 и 10 клас на СОУ.

Изпитът по химия включва въпроси и задания от образователното наличие за наложителна и профилирана подготовка от 8 до 12 клас на СОУ, които обгръщат материал от органична и неорганична химия.

Изпитът по нравственос за бакалаври и професионални бакалаври ще бъде под формата на тест.

Документи за кандидатстване в МУ-Пловдив за ОКС Магистър, Бакалавър или Професионален бакалавър, след приключено приблизително обучение, за постоянно образование и за ОКС Магистър, след приключено висше обучение, за постоянно образование, ще се подават само онлайн през интернет уеб страницата на Университета в интервала от 06 юни до 27 юни 2022 година в това число. Кандидатстудентски документи няма да се одобряват на място.

Датите за кандидатстудентски изпити в Университета са: 1 юли 2022 година – Биология и Химия; 5 юли 2022 година – Етика; 6 юли 2022 година – Социална медицина и здравен мениджмънт, 7 юли 2022 година – Скулптиране. 25 октомври 2022 година – Социална медицина и здравен мениджмънт – за магистърски стратегии след приключено висше ОКС „ Бакалавър “, задочно, платено образование.

Съгласно Решение на Академичен съвет, в съгласие с МОН, сред медицинските университети и с омбудсмана на Р България, балообразуването през актуалната КСК 2022 година ще е по следния логаритъм: За специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация – като общ брой от оценките по: български език и литература от ДЗИ (при липса на ДЗИ – от дипломата за приблизително образование) и утроените оценки от конкурсните изпити по биология и химия. Максимален бал 42.

За специалностите Медицинска сестра, Акушерка, Лекарски помощник, Рентгенов лаборант, Рехабилитатор, Помощник фармацевт, Медицински лаборант, и Инструктор диетично хранене, Инспектор по публично здраве, Медицинска козметика – като общ брой от оценките по: български език и литература от ДЗИ (при липса на ДЗИ – от дипломата за приблизително образование) и утроената оценка от конкурсния изпит по нравственос. Максимален бал 24.

Повече информация за КСК’2022 може да бъде открита на интернет страницата на университета http://mu-plovdiv.bg/.

Дипломите, издавани от МУ-Пловдив, се признават във всички страни, членки на Европейския Съюз и Европейското икономическо пространство.

Акредитиран с една от най-високите оценки от Националната Агенция за Оценяване и Акредитация, Университетът е измежду водачите на здравното обучение у нас, като за четвърта поредна година отстоява първото си място в образованието по професионално направление „ Медицина “. МУ-Пловдив е едно от седемте висши образователни заведения в страната, което през 2021-ва година получи статут на проучвателен университет, като оценка за значимия принос за развиването на значими публични области посредством върхови научни проучвания и високи резултати от научноизследователска активност.

Медицински университет – Пловдив е висше здравно учебно заведение, в което се образоват студенти от над 45 страни, докторанти и специализанти в региона на медицината, денталната медицина и опазването на здравето по следните магистърски и бакалавърски стратегии.

За повече от 75 години Университетът е обучил над 65 000 студенти от близо 50 страни от петте континента. МУ-Пловдив е член на Асоциацията на европейските университети EUA и на още 14 интернационалните организации. Erasmus+ сътрудници на Университета са 125 университета от 25 европейски и други страни.

Обновени са базата и образователните лаборатории, въведени са най-съвременните технологии – две 3D интерактивни маси за виртуални дисекции и последно потомство микроскопи. Симулационният подготвителен център на МУ-Пловдив е единственият по рода си медицински обучителен комплекс в България и е измежду най-хубавите в Европа. Той разполага с най-новите симулатори за виртуална действителност, както и с виртуална операционна зала.

От основаването си до наши дни университетът е потвърдил, че в основата на всяко достижение са хората, които дават живот и бъдеще на най-хуманните фантазии – преподавателите и студентите, означават от ВУЗ-а и заявяват: „ Медицински университет – Пловдив е подготвен да посрещне новите си студенти! “
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР