ВАШИНГТОН (АП) — Изглежда, че орангутан лекува рана с лекарство

...
ВАШИНГТОН (АП) — Изглежда, че орангутан лекува рана с лекарство
Коментари Харесай

Див орангутан използва лечебно растение за лечение на рана, твърдят учени

ВАШИНГТОН (АП) — Изглежда, че орангутан лекува рана с лекарство от тропическо растение — последният образец за това по какъв начин някои животни се пробват да успокоят своите лични несгоди с лекове, открити в дивата природа, оповестиха учени в четвъртък.

Учените следиха Ракус да откъсва и дъвче листа от лечебно растение, употребявано от хората в цяла Югоизточна Азия за лекуване на болежка и инфектиране. Възрастният мъжки орангутан по-късно употребява пръстите си, с цел да нанесе сок от растението върху пострадване на дясната буза. След това той притисна сдъвканото растение, с цел да покрие отворената рана като спонтанна превръзка, съгласно ново изследване в Scientific Reports.

Предишни проучвания са документирали няколко типа човекоподобни маймуни, търсещи медикаменти в горите, с цел да се лекуват, само че учените към момента не са виждали животно да се лекува по този метод.

„ Това е първият път, когато следим диво животно да ползва много мощно лечебно растение непосредствено върху рана “, сподели съа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР