За поредна година Община Варна ще плаща на медии, които

...
За поредна година Община Варна ще плаща на медии, които
Коментари Харесай

Община Варна пак ще раздава пари на медиите, ГЕРБ ще кажат на кои

За поредна година Община Варна ще заплаща на медии, които ще избира по лични критерии, с цел да отразяват активността ѝ. Т.нар. „ медийни снабдители “ ще имат опция да вземат по 15 000 лв. на план в границите на тримесечие, или 30 хиляди лв. едновременно за по-дълъг интервал през 2022. Парите ще бъдат заложени в бюджета на фонд „ Култура “, оповестиха от Общински съвет – Варна откакто културната комисия към него утвърди разпоредбите за заплащане на изданията на свое съвещание.

Колко обаче ще бъде общата сума за медийните „ доставки “ към момента не е ясно. Това ще се разбере с приемането на новия общински бюджет. Казано с други думи, дали една или друга медия ще получи финансиране, ще взема решение болшинството към ГЕРБ.

„ Одобрение ще получават планови оферти с новаторски хрумвания, създадени в развиване, изпълнени от екип с потвърдена експертност. Ще се поддържат също планове, които усъвършенстват осведомеността по тематики от локалния живот; дават опция за показване на разнообразни гледни точки; подкрепят дебатирането по проблеми от локалния живот; предизвикват самостоятелните оценки за събитията в община Варна; показват разнообразни групи от локалната общественост, в това число уязвими групи и хора в неравностойно състояние “, се споделя в известието от локалния парламент.

При равни други условия спомагателна тежест ще имат медийни планове, които ще се реализират посредством повече от един канал за постигане до варненската публика и са налични за хората с повредено зрение или слух. С предимство ще са също претенденти, доказващи посещаемост и осведомително покритие, рейтинг, както и по-продължително реализиране на медийни услуги.

Срокът за подаване на документи ще бъде едномесечен след приемане на бюджета на община Варна. Месец след приключването на този период ще бъдат обявявани и резултатите. Предложените правила за финансиране на медиите за 2022 година ще бъдат прегледани и от Общинския съвет, който би трябвало да вземе крайното решение дали да ги одобри.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР