За поредна година Община Русе се включва в Европейската седмица

...
За поредна година Община Русе се включва в Европейската седмица
Коментари Харесай

Община Русе ще отбележи Европейската седмица на мобилността

За поредна година Община Русе се включва в Европейската седмица на подвижността. Кампанията се организира от 16 до 22 септември под мотото „ Комбинирай и се движи “, а тематиката е „ Пестене на сила “. Предвидени са редица начинания, с които да се ускори вниманието на обществото към проблемите на пътната сигурност.

Сдружение „ Вело - Русе “, „ Тумба Сълюшънс “, Сдружение „ СпоДари “ и Общинската комисия по сигурност на придвижването са партньорските организации, които ще осъществят няколко събития, свързани с безвредното напредване.

В надпреварата „ Движи се пешком “ ще могат да се включат хора от разнообразни възрасти. Участниците могат да отбележат връх за най-вече изминати крачки от 00:00 ч. на 16 септември до 23:59 ч. на 22 септември. Регламентът на надпреварата можете да намерите тук.

В интервала на акцията ще се организира надпреварата „ Трафикът си ти “, проведено от „ Тумба Сълюшънс “. То ще отличи прекаралите най-вече дейни минути в приложението WeRide.Today на територията на град Русе. Повече детайлности ще откриете тук.

На 20 септември /сряда/ от 16 до 18 ч. в Парка на младежта при започване на алея „ Перистери “ ще се проведат няколко събития като част от акцията.

Деца от няколко детски градини ще рисуват на тематика „ Автомобили на бъдещето “, като творбите им ще бъдат показани в деня на присъственото мероприятие.

Възпитаниците на ДГ „ Чучулига “ и СУЕЕ „ Св. Константин-Кирил Философ “ ще рисуват с тебешир на тематика „ Пестене естествените благосъстояния на планетата, посредством екологичното напредване и консумиране на човешката ни сила “.

Ще бъде извършена и викторина с 10 въпроса, свързани с град Русе, безвредното придвижване и различното напредване. За вярно далите отговор са планувани атрактивни награди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР