За пореден път въпросът за подслона на украинските бежанци у

...
За пореден път въпросът за подслона на украинските бежанци у
Коментари Харесай

Подслонът на украинците у нас отново е обвит в мъгла

За следващ път въпросът за подслона на украинските бежанци у нас е обгърнат в мъгла. Този път нищо не се знае на самата крайна права на програмата, посредством която хотелите получават пари от страната. Тя изтича на следващия ден, като никой не споделя ще бъде ли удължена, няма ли, какво следва, в случай че бъде завършена. А сега, по данни на уеб страницата " България за Украйна ", по нея са настанени 20 195 души  (от общо 54,916 украинци у нас).

Програмата бе удължена няколко пъти през годината. Неотдавна министърът на туризма от служебното държавно управление Илин Димитров съобщи, че 31 октомври е нейният финален период. Той позволи, че след нея може да бъде стартирана нова стратегия. Но и нея никой не е оповестил към момента.

Доскоро в средите на хотелиерите течеше неофициална информация, че заплащането към тях ще бъде продължено под някаква форма. Затова мнозина от тях продължиха да настаняват хора от Украйна с обещания, че те ще могат дълго да обитават. Но сега безусловно нищо не се знае по въпроса. и очевидно ще стане ясно в последния миг.

 

Още по тематиката:

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР