За пореден път проектобюджетът не предлага реформи в ключови сфери,

...
За пореден път проектобюджетът не предлага реформи в ключови сфери,
Коментари Харесай

К. Стайков за Бюджет 2018: Не бих го нарекъл толкова социален, колкото неамбициозен

За следващ път проектобюджетът не предлага промени в основни сфери, а налива пари в тях без да я ясно какъв резултат би трябвало да дадат спомагателните средства. Това е първият прочит на оповестения по-рано денем план за финансовата рамка през 2018-та година, изработен от икономиста от Института за пазарна стопанска система Калоян Стайков . В Бюджет 2018 се залага недостиг от 1% от брутния вътрешен артикул, повече пари за обществената сфера, образованието, опазването на здравето, както и за бранш " Сигурност ". 

Не бих го нарекъл толкоз обществен, колкото нечестолюбив, разяснява Калоян Стайков във връзка с плана за бюджет за идната година, допълвайки:

Той продължава една остаряла тенденция  - да караме по течението с пояснение, че по-доброто развиване на стопанската система води надлежно и до повече бюджетни благоприятни условия, надлежно тези бюджетни благоприятни условия доста бързо се трансформират в бюджетни разходи без да се прави оценка някаква успеваемост от тези разноски и без да се прави някаква оценка дали те могат да бъдат употребявани по по-добър метод, тъй че да се усъвършенства цялостното положение на стопанската система, а оттова към този момент и стандарта на живота.

Въпреки това има и позитивни страни, означи Стайков:  Виждаме, че дългът се чака да понижава и не се плануват нови външни излъчвания, само че дружно с това отново казвам  - не се плануват и някакви съществени промени. Цялото изявление чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР