За пореден път президентът Румен Радев критикува предложенията България да

...
За пореден път президентът Румен Радев критикува предложенията България да
Коментари Харесай

Радев: Тези, които спъваха модернизацията на армията, бързат да дадат оръжие за Украйна

За следващ път президентът Румен Радев подлага на критика предложенията България да изпрати оръжие в помощ на Украйна и сподели, че не може да се чака, че " ще получим друго в подмяна ".

" Домогванията до властта в България би трябвало да изключват некомпетенетността и лъжата, която някои хора непрестанно популяризират. Същите участваха в няколко държавни управления, спъваха години наред модернизацията, не вкараха никакво ново въоръжение. А в този момент същите бързат да дават въоръжение на Украйна и бързат да ни лишат и от това, което имаме сега ", съобщи той.

По думите му " мантрата ", че в случай че изпратим оръжие на Киев ще получим " подарък " от НАТО издавало " рискова доверчивост или тежка непросветеност ". Според него даването на военна помощ " без да са въведедени нови мостри за заменяне " ще задълбочи недостига от качества на българското въоръжение за дълъг интервал от време. Радев посочи, това се случва в условия на влошаваща се сигурност - " и освен на север от нас, а и на Балканите ".

България е една от дребното страни в Европа, които не изпращат военна поддръжка на Украйна. От " Демократична България " споделиха, че едно от първите им оферти в новия парламент ще бъде точно по този въпрос.

Държавният глава сподели още, че повече няма място за оправдания за отсрочване на модернизацията на българската войска. Темата ще бъде наранена и по време на консултациите, които той следва да организира с представители на парламентарно показаните партии за сформиране на постоянен кабинет.

" Нека първо се образуват парламентарните групи и ще пристъпим към съвещания, с цел да чуя вижданията на партиите и по този въпрос ”, добави президентът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР