За пореден път през последните месеци на управление на престъпната

...
За пореден път през последните месеци на управление на престъпната
Коментари Харесай

Възраждане: Нужно е създаването на комисия, която да разследва дейността на групата около Пеевски

За следващ път през последните месеци на ръководство на незаконната коалиция, страната бе разтърсена с вест за следващото знаково ликвидиране. Не за първи път лице от престъпните среди е разстреляно показно, и връщането на страната ни в 90-те години, когато поръчковите убийства бяха постоянно събитие, като че ли към този момент не трогва никого.

Но един ослепителен факт бе като че ли затулен и се вършат опити да бъде заметен – а точно данните за схемите в правосъдната система, в които явно е бил част убитият Мартин Божинов: Първо, отдавна той е оказвал въздействие с корупция или заплашване (а от време на време и двете) на магистрати в правоохранителните органи за както да не бъде упрекван, по този начин и с цел да придобие имотни облаги; и второ, убитият с прякор „ нотариуса “ се е афиширал на всички места като непосредствен с Делян Пеевски. Същият Делян Пеевски, който от 2021г. насам е глобен от Съединени американски щати по световния закон „ Магнитски “ (Указ 13818 на финансовото министерство), включително и със възбрана да влиза в Съединени американски щати, и то забележете, за това, че съгласно тях регулярно е взел участие в забележителна корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи. Използвал е лица за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване, за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства в подмяна на информация и преданост от тяхна страна. Давани са подкупи на високопоставени държавни чиновници от българското държавно управление, от които се е очаквало да дават информация, която да бъде излъчена на Пеевски. Тези, които са приемали предлагането са били назначавани на “влиятелни длъжности” и са получавали “месечен подкуп”, споделиха Съединени американски щати през лятото на 2021г. (по информация на „ Дойче веле “).

Да ви звучи познато – корупция в съда, напън върху магистрати и въздействие с политическа власт? Това е почеркът, залегнал в активността на съвсем всеки ослепителен представител на престъпния свят, а и на огромна част на тези от тях, намерили гибелта си след следващия поръчков патрон. И такива случаи на убийства зачестиха, откогато на власт е обединението сред ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи. Да си напомним, че единствено преди няколко месеца починалия Алексей Петров бе покушен по същия метод, а той бе апетитен точно като „ архитекта “ на това държавно управление, което се управлява от Делян Пеевски. Очевидно някой последователно си разчиства пътя. Някой, който към този момент няма потребност от този или оня правилен прислужник, с които да си пазари обвинявания или пък липса на такива, обвинителни актове или липса на такива, присъди или пък липса на такива. И този някой непроменяемо в последните 10 години има съпричастие към протичащото се почистване на хора и сметки в проведената престъпност, на сметки и хора в разпределението на порциите на властта.

За да е гротеската цялостна, за да отмести вниманието от себе си, точно Делян Пеевски предлага да се сътвори краткотрайна парламентарна комисия, която да проверява активността на Мартин Божанов и така наречен „ клуб на магистрати “. „ Съвестният жител Пеевски “ дори е подал сигнал, подсилен с материали, на своя добър другар и правилен чиновник - изпълняващия длъжността Главен прокурор Борислав Сарафов. А подчинените пък на Сарафов таман щели да внесат обвиняване против Божанов, който другояче е упоменат в 25 преписки и досъдебни производства, само че в този момент някой взел, че внезапно извършил наказването. Очакваме, както е тръгнало, на следващия ден лицето, неусетно за прокуратурата – Пеевски, да вземе решение за повдигане на глобите против него самия по закона Магнитски. Тъй като макар досегашните му опити посредством ревностна отбрана на евроатлантическите полезности, американците наподобяват непреклонни. Защото даже и те знаят до какво води развъждането на корупцията и преяждането с власт. Но знаят и по какъв начин посредством наказания да държат едно лице според, с цел да извършва покорно то поръчките на ПосолствоТо и на ПосолстваТа.

И запомнете – дистанцията от тайния „ клуб на магистрати “, както е било известно това котило на подкупните и корумпирани лица в столицата, до обществения „ клуб на покойниците “, отишли си прибързано в продължаваща у нас мафиотска война, никак не е дълъг. В последните години и изключително месеци в България нормално постоянно ни го показват, когато една незаконна формация реши да смени друга на кормилото на държавната власт и почне да разчиства пречките за това. На нас от Възраждане ни писна да следим тези престъпни войни за власт и да живеем в това безвремие и по тази причина ще създадем всичко допустимо да прекратим този развой, да раздадем правдивост и отмъщение и да пратим всички нарушители, където им е мястото.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР