За пореден път парламентът гласува крути мерки срещу хулиганите на

...
За пореден път парламентът гласува крути мерки срещу хулиганите на
Коментари Харесай

Крути мерки за неспазване на закона по пътищата

За следващ път Народното събрание гласоподава крути ограничения против хулиганите на пътя, с които се пробва да понижи произшествията по пътищата на България. С единогласие бе призната наредба, с която придвижването в спешните ленти на автомагистралите се приравнява с каране в насрещното. Нарушителите ще остават без брошура за 3 месеца и ще заплащат солена санкция от 1000 лева При рецидив наказването скача на 6 месеца и 4000 лева Това одобриха през вчерашния ден депутатите с поредна порция ремонти в Закона за придвижване по пътищата, показва "Сега ". Остава обаче открит въпросът по какъв начин ще се следи за това нарушаване по автомагистралите.

Нулева приемливост се планува за използвалите опиати. За феновете на алкохола се планува наказване даже в случай че са си разрешили една бира или при наличност в кръвта на 0.5 промила. Това ще се открива с дрегер, а спомагателната инспекция в болница ще се заплаща от провинилия се. Ако откажат да платят, КАТ няма да им връща книжките. Мярката влиза в действие от 1 януари 2018 година

Изследванията ще се поемат от органа, който е изпратил за инспекция, единствено в случай че в началото осъществената инспекция или тест са некачествени или невалидни. Както и в случаите, при които няма данни за приложимост на алкохол или опиати, или положението на лидера е такова, че не разрешава да бъде тестван в полеви условия. Служителите на реда ще съпровождат водачите до болничното заведение за проучването, в случай че ги заловят с над 1.2 промила или под въздействието на опиати.

По искане на ГЕРБ коли ще бъдат вдигани без знанието на притежателите им, в случай че не са си платили престоя на заплатен паркинг до края на работното му време. Тази смяна провокира митинги от Българска социалистическа партия, съгласно които по този начин ръководещите заобикалят правосъдни решения, с които използването на "паяци " е оповестено за нелегално.

Противоречиви реакции провокира и признатата корекция, че с шофьорска брошура ще могат да се снабдят приключилите 10-и клас, които са физически годни, изкарали са съответните курсове и изпити за водачи и оказване на първа помощ. Досега просветителните условия в закона бяха за приключен "първи гимназиален стадий на приблизително обучение ", т.е. 8-10 клас. Халил Летифов от Движение за права и свободи предсказа, че това ще докара до взрив на подправените книжки и на свидетелствата за ръководство, добити в чужбина, които българската страна е длъжна да признае по силата на двустранни спогодби. "С това решение ще изпратим няколко десетки хиляди неправоспособни водачи на пътя. Те ще бъдат камикадзета ", посочи депутатът. Вносителят Милена Дамянова от ГЕРБ отвърна, че това е настоящ текст в Закона за предучилищното и учебното обучение, който обаче е бил отсрочен за 2022 година при приемането му. "Новите правила важат единствено за тези младежи, които ще получат главно обучение по новия закон, и задачата е те да останат до 10-и клас в учебно заведение ", стимулира се тя.

Въпреки непрекъснатите ограничения, които за следващ път са в полезрението на Народното събрание, статистиката сочи, че от началото на годината до 14 септември жертвите са 435, а за цялата м.г. гибелта си са намерили 708 души.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР