За пореден път лидерът на ГЕРБ , тъй като по

...
За пореден път лидерът на ГЕРБ , тъй като по
Коментари Харесай

Борисов критикува Радев за ситуацията с COVID-19 и му предложи обединение за ваксинирането

За следващ път водачът на ГЕРБ, защото по думите му " благата му България " е първа по смъртност седмици наред. Този път някогашният министър председател предложи на претендента за държавен глава да не се пробва да вади политически дивиденти от обстановката, а да се обединят за имунизирането. Решението съгласно водача на ГЕРБ е да се имунизират по 50-60 хиляди души дневно, с цел да се доближат нужните 70 на 100 от популацията.

Бойко Борисов не посочи по какъв начин предлага да се увеличи процентът на искащите да си слагат противовирусния препарат, само че при отговор на въпрос на публицисти сподели: " Ние нямаше да изпаднем в такава обстановка. Щяхме да имаме 70% имунизирани. С положително, с неприятно, щяхме да сме избавили нацията. " Попитан какво би направил при сегашната обстановка, той отвърна: " Когато е тежко, локдаун. "

Днес България бележи два черни върха - умрелите в статистиката за предходното денонощие са 243 души, а новозаразените - 5863.

В типичния за него жанр Бойко Борисов описа по какъв начин бил " ербап " и дал образец, като се ваксинирал, с цел да могат да го последват хората от ГЕРБ. Той добави: " Мен ме е боязън от инжекции, само че се правех на самоуверен, с цел да видят, че се имунизирам. "

Бившият министър председател се обърна с искане да се обединят за имунизирането към Румен Радев, който съгласно него еднолично ръководел държавното управление, тъй като Янев по думите му бил рационален човек. Лидерът на ГЕРБ предложи да върне претендентите за депутати от ГЕРБ Костадин Ангелов и Асен Балтов и някогашния ръководител на центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев като лекари в лечебните заведения да оказват помощ. Той обаче подлага на критика президента, че в случай че по този начин се ръководи рецесията, на изборите ще има над 100 хиляди карантинирани и ще " излъжат хората да не гласоподават ". Критики имаше и поради поръчката за тестване на възпитаници и за изявление на зам.-министър на опазването на здравето, че може да се стигне до локдаун за хора над 60 години като в Москва.

Лидерът на ГЕРБ подлага на критика Румен Радев и по други тематики - че е поканил на среща за организацията на изборите Централната изборна комисия, а е претендент за президент; че поради служебното държавно управление хората са уплашени и икономисват, като депозитите в банките били над 100 милиарда лева.; че първо уволнил, а след това преназначил регионалният шеф на Пловдив, повода за което съгласно Борисов е, че президентът късно получил уточняваща информация, че претендентът за народен представител Радомир Чолаков от ГЕРБ към този момент е разведен със сестра му.

Бившият министър председател отхвърли да разяснява думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ГЕРБ и Движение за права и свободи купуват гласове. В отговор на въпрос на публицисти той сподели: " Това е спешен на Радев. Когато Радев вижда, че си отпътува, вади този човек. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР