За пореден месец в Сливенско се отчита намаление на броя

...
За пореден месец в Сливенско се отчита намаление на броя
Коментари Харесай

Броят на безработните в Сливенско продължава да намалява

За следващ месец в Сливенско се регистрира понижение на броя на безработните, оповестяват от Дирекцията "Бюро по труда ". В съпоставяне със септември 2020 година безработните понижават с 2 %, само че по отношение на октомври 2019 година, те са с 805 души повече, като резултат от изключителното състояние в страната заради епидемията от COVID-19.

Равнището на безработица в региона е 10.4 %, записаните безработни са 8096 души. От записалите нови 959 безработни лица едвам 4 % са декларирали, че са изгубили работата си в резултат на COVID-19.

Входящият поток към бюрата по труда е най-вече от секторите "Преработваща индустрия ", "Търговия, ремонт на коли и мотоциклети " и "Държавно ръководство ". Заявените работни места през октомври са 212, най-вече са декларирани преработващата индустрия, държавно ръководство и обучение. Търсени са били специалности, като монтажник - кабели, служащ поддръжка, шивач и други

През месеца постъпилите на работа са 466 души, като на субсидирани работни места са почнали 154 души - от тях 34 по насърчителни ограничения и 82 по стратегии за образование и претовареност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР