За подобряване на физическото и психическото здраве експерти съветват да

...
За подобряване на физическото и психическото здраве експерти съветват да
Коментари Харесай

Препоръчват да въвеждаме полезни навици всеки месец

За възстановяване на физическото и психическото здраве специалисти поучават да вкарваме по един потребен табиет всеки месец. Например, през март може да укрепим сърцето благодарение на всекидневни разходки на чист въздух, които би трябвало да продължат 15-30 минути.

През април рекомендацията е да излизаме със слънчеви очила. През май би трябвало да си лягаме 15 минути по-рано всяка седмица, тъй като тогава тялото ни създава хормона мелатонин, който оказва помощ за поддържане на младостта и здравето.

През юни апелът е да не забравяме да използваме слънцезащитен крем и да носим шапка, с цел да се предпазим от ултравиолетовите лъчи, които в огромни количества може да доведат до ускорено стареене, по-специално до появяването на бръчки.

През идващия месец би трябвало да ядем доста зеленчуци и плодове, с цел да одобряваме допустимо най-вече витамини. Според експертите през август би трябвало да понижим количеството на храната, като заложим на дребни чаши, лъжици и чинии, което ще докара до понижена консумация.

През септември съветът е да се имунизираме против грип, с цел да укрепим имунната си система. През октомври може последователно да се откажем от сладкото. През ноември рекомендацията е да се понижи количеството на въглехидратите, като се размени белият ориз с кафяв, а хлябът да е черен или пълнозърнест.

През последния месец на годината лекарите открояват действия, допринасящи за психологичното здраве - медитация за пет минути всеки ден или слушане на успокояваща музика.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР